EUROLEAGUE

Η Ρεάλ του Μεσίνα και η κρίση!

Η Ρεάλ του Μεσίνα και η κρίση!

Οι 17 μεταγραφές σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, ο ''πόλεμος'' με τον Τύπο της Μαδρίτης, η κόντρα με τον Φελίπε Ρέγιες και το 1-10 στα Clásico με την Μπαρτσελόνα! Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται σήμερα τη ''Βασίλισσα'' και το Euroleague Greece γράφει για την επεισοδιακή περίοδο Μεσίνα στη Ρεάλ.

Το 2011 ο Έτορε Μεσίνα άφησε το μεσογειακό ταμπεραμέντο του να υπερισχύσει στη σχέση του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τα έβαλε ανοιχτά με τον τοπικό Τύπο, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον αρχηγό Φελίπε Ρέγες για διαρροές και τα... βρόντηξε από τη ''Βασίλισσα''!

''Γενναίοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν σπουδαίες αποφάσεις. Δειλοί είναι αυτοί που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Ο κόουτς Μεσίνα πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση. Το ίδιο δύσκολη με την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση της Ρεάλ!'' ανέφερε σχετικά ο νυν κόουτς της ''Βασίλισσας'', Πάμπλο Λάσο για την αποχώρηση του ''Έκτορα'' από τη Μαδρίτη.

Έπειτα, λοιπόν, από μια εξαιρετική πορεία στην Euroleague της σεζόν 2010-'11 και την άνετη πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, ο Έτορε Μεσίνα υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ. Η ήττα στο αδιάφορο παιχνίδι με τη Σιένα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Ιταλού. Ο ''Έκτορας'' φαινόταν έντονα προβληματισμένος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με την Μοντεπάσκι, δεν δέχθηκε ερωτήσεις και εν συνεχεία ενημέρωσε τους ανθρώπους της ''Βασίλισσας'' για τις προθέσεις του. Κι όλα αυτά ενώ το καλοκαίρι του 2009 η Ρεάλ έστησε κόκκινο χαλί στον Έτορε Μεσίνα των τεσσάρων Κυπέλλων Πρωταθλητριών με την Κίντερ Μπολόνια και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Οι 17 παίκτες του Μεσίνα

Οι Μαδριλένοι ήθελαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς όμως ο ''Ζοτς'' ήταν… απασχολημένος στην Αθήνα εκείνη την περίοδο. Έτσι, λοιπόν, ο Μεσίνα προσγειώθηκε ως Μεσσίας στη Μαδρίτη, με στόχο την επιστροφή της Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1995. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχτηκαν όπως θα περίμεναν οι Μαδριλένοι. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Επί ημερών Μεσίνα, η Ρεάλ υπέγραψε 17 παίκτες σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια. Και τι παίκτες; Πριχιόνι, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Λαβρίνοβιτς, Καουκένας, Χάνσεν, Τόμιτς, Βιδάλ, Άλμοντ, Ντάσιτς, Γιάριτς στην πρώτη χρονιά και Σουάρεθ, Φίσερ, Τάκερ, Ροντρίγκεθ, Φίσερ και Μπέγκιτς στη δεύτερη!

Η Ρεάλ του Μεσίνα και η κρίση!

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα ήταν ένας από τους 17 παίκτες που έφερε ο Μεσίνα στη Ρεάλ

Τα λάθη με Όλεσον, Κάρολ

Από την άλλη πλευρά, ο Μεσίνα ήταν απόλυτος με τους παίκτες που πίστευε ότι δεν κάνουν για τη Ρεάλ. Για παράδειγμα, ο Ιταλός κόουτς δεν ήθελε για κανέναν λόγο στην ομάδα του τον Μπραντ Όλεσον, κρίνοντας ότι ο 30χρονος γκαρντ δεν κάνει για την Euroleague. Έτσι, λοιπόν, το 2009 ο Όλεσον άφησε τη Φουενλαμπράδα για την Κάχα Λαμποράλ και πλέον αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, αποτελώντας το ιδανικό back up του Χουάν Κάρλος Ναβάρο! Το ίδιο παρ’ ολίγον να συμβεί με τον Τζέισι Κάρολ. Ο ''Έκτορας'' δεν τον ήθελε στη Μαδρίτη και μόνο όταν παραιτήθηκε από τη Ρεάλ, ο Αμερικανός γκαρντ φόρεσε τα λευκά της ''Βασίλισσας''.

''Φρένο'' στον Σέρχιο και δοκιμές

Ο νυν κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατηγορήθηκε για τις σχέσεις του με τους παίκτες της Ρεάλ. Κάθε λάθος κατά τη διάρκεια των αγώνων τιμωρούνταν με βρισιές και… πάγκο! Στα αρνητικά, η προσπάθειά του να αλλάξει ρόλο σε κάποιους από αυτούς. Όπως, για παράδειγμα, συνέβη με τον ''πυραυλοκίνητο'' Σέρχιο Ροντρίγκεθ! Ο Έτορε έδινε πάντα προτεραιότητα στην άμυνα και το σετ παιχνίδι, βάζοντας φρένο στον ''Chacho'' και περιορίζοντας την εκρηκτικότητά του! Παράλληλα, ο Μεσίνα ''κατέβασε'' σε αρκετές περιπτώσεις τον Βελίτσκοβιτς στο ''3'' ενώ επέμεινε στο μακρινό σουτ του Ρέγιες. Έτσι γίνεται αναπόφευκτη η σύγκριση με τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος έχει ''κερδίσει'' τους παίκτες της Ρεάλ ως πιο συζητήσιμος και επικοινωνιακός σε σχέση με τον Ιταλό.

''Ο Τύπος δεν έχει αξιοπρέπεια''

Έχοντας ήδη αποχωρήσει από τη Ρεάλ, ο Μεσίνα παραχώρησε συνέντευξη στην La Repubblica όπου αποκάλυψε ακόμα μια σημαντική παράμετρο. Τη σχέση του με τον Τύπο της Μαδρίτης. ''Ο ισπανικός Τύπος δεν έχει αξιοπρέπεια! Οι μεγαλύτεροι εχθροί μας δεν ήταν οι εφημερίδες της Βαρκελώνης αλλά οι δήθεν φίλοι μας. Μιλάω φυσικά για τις εφημερίδες στη Μαδρίτη! Ξέρουν καλά πώς να προβοκάρουν. Βγάζουν μπροστά τους Ισπανούς παίκτες που τους σέβεται ο κόσμος της Ρεάλ και προσπαθούν να περάσουν συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν είναι ψέμα ότι κάποιοι παίκτες έχουν ειδική μεταχείριση από τον Τύπο. Για παράδειγμα, ο Ρέγιες έδωσε συνέντευξη χωρίς λόγο μετά την ήττα από τη Σιένα (σ.σ. στις 03/03/2011 ο αρχηγός της Ρεάλ μίλησε στη Marca τονίζοντας ότι δεν... αναγνωρίζει τον εαυτό του)! Πριν φύγω, είπα στον Φλορεντίνο Πέρεθ ότι η Ρεάλ πρέπει να στηρίζει τους προπονητές της''.

Η Ρεάλ του Μεσίνα και η κρίση!

Ο Φελίπε Ρέγιες παραδέχεται δημόσια ότι δεν... αναγνωρίζει τον εαυτό του και ''τρελαίνει'' τον Μεσίνα!

Τα Clásico έγιναν εφιάλτης!

Και φτάνουμε στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα. Τα Clásico εξελίχτηκαν σε εφιάλτη για τη Ρεάλ επί εποχής Μεσίνα. Οι Καταλανοί έκαναν πλάκα στα ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης αφού το επιμέρους σκορ όσο ο Ιταλός έκατσε στον πάγκο της Βασίλισσας ήταν στο 1-10 υπέρ των ''μπλαουγκράνα''! Μάλιστα οι Μαδριλένοι υπέστησαν ορισμένες βαριές ήττες (σ.σ. 80-61, 57-79, 89-55) από την Μπαρτσελόνα το διάστημα που ο ''Έκτορας'' έκατσε στον πάγκο.

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ