EUROLEAGUE

Ένα ζευγάρι, ένα τρόπαιο

Η Λιμόζ υποδέχεται την Μάλαγα (04/12, 21:00) για την όγδοη αγωνιστική της φάσης των ομίλων και το Euroleague Greece γυρίζει μερικά χρόνια πίσω, τότε που οι δύο ομάδες μονομάχησαν στον τελικό του Korac Cup, το 2000.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην "Martin Carpena" η Μάλαγα επικράτησε της Λιμόζ με 75-69, φτάνοντας τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση, εκείνη τη στιγμή. Την ερχόμενη Πέμπτη (04/12, 21:00) Γάλλοι και Ισπανοί ετοιμάζονται για μία ακόμα μονομαχία. Αν νομίζετε, όμως, πως η αναμέτρηση του πρώτου γύρου ήταν η μοναδική ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάνετε λάθος. Οι δύο ομάδες τα έχουν... ξαναπεί και μάλιστα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Το Euroleague Greece σάς θυμίζει τι είχε συμβεί όταν οι δύο ομάδες πάλευαν για να κατακτήσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Ήταν η σεζόν 1999-2000. Τόσο η Λιμόζ όσο και η Μάλαγα μετείχαν στο Korac Cup εκείνης της σεζόν. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες όπως η Γαλατσαράι, η Μπεσίκτας, η Νεπτούνας, η Ούνικς Καζάν, η Λοκομοτίβ και δύο εκπρόσωποί μας, ο Άρης και το Μαρούσι.

Η Λιμόζ είχε κληρωθεί στον ένατο όμιλο με αντιπάλους την Αντβέρπεν, την Φουενλαμπράδα και την Ολαένσε, όπου με ρεκόρ 5-1 τερμάτισε πρώτη στον όμιλο. Η Μάλαγα βρισκόταν στον τέταρτο όμιλο με αντιπάλους τις Ρίμινι, Μονς και Μπάγιερ Λεβερκούζεν. Οι ισπανοί ολοκλήρωσαν τον όμιλο με ρεκόρ 4-2 στην πρώτη θέση.

Αφού προχώρησαν στον θεσμό, αποκλείοντας ομάδες όπως η Ούνικς, η Γαλατασαράι, η Καζέρτα (την αντιμετώπισε στα ημιτελικά η Μάλαγα) και η Τζιρόνα (αντίπαλος της Λιμόζ στους "4" της διοργάνωσης) τέθηκαν αντιμέτωπες με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Τα πράγματα, ωστόσο, ξεκαθάρισαν αρκετά νωρίς. Από τον πρώτο τελικό, για την ακρίβεια. Βλέπετε, τότε το σύστημα προέβλεπε διπλές αναμετρήσεις ακόμα και στον τελικό.

Ο πρώτος τελικός είχε οριστεί στην έδρα της Λιμόζ, στις 22 Μαρτίου του 2000. Εκεί, οι Γάλλοι έπιασαν εξαιρετική απόδοση σε άμυνα και επίθεση και με τον Μάρκους Μπράουν να επωμίζεται τον ρόλο του ηγέτη (πέτυχε 31 πόντους στον πρώτο τελικό με 11/16 σουτ) επικράτησαν με 80-58 των Ανδαλουσιανών, οι οποίοι είχαν για πρώτο σκόρερ τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, προπονητή της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας την στο World Cup του 2014, που πέτυχε 16 πόντους.

Related content

Στον δεύτερο τελικό, που διεξήχθη μία εβδομάδα αργότερα (29/03/2000) στην Ισπανία, η Μαλαγα επικράτησε μεν με 60-51, όμως δεν κάλυψε την διαφορά των 22 πόντων, που είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι, η Λιμόζ κατέκτησε το τρόπαιο, το οποίο ήταν το πέμπτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της και τρίτο Korac Cup, μετά από εκείνα του 1982 και του 1983.

Για την ιστορία, ο Μάρκους Μπράουν, που λίγα χρόνια μετά φόρεσε την φανέλα της ισπανικής ομάδας, ήταν ο κορυφαίος της σειράς των τελικών, πετυχαίνοντας, συνολικά, 49 πόντους (31 στον πρώτο, 18 στον δεύτερο τελικό) με 15/24 σουτ!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ