EUROLEAGUE

Από το 2008 χωρίς ελληνική ομάδα

Από το 2008 χωρίς ελληνική ομάδα
INTIME SPORTS

Μετά από 5 διαδοχικές παρουσίες, στο φετινό Final-4 δεν θα αγωνιστεί ελληνική ομάδα, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποκλείστηκαν. Θυμηθείτε σε ποια άλλα "ραντεβού" δεν είχαμε εκπρόσωπο...

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να διεξάγεται ένα Final-4 χωρίς την παρουσία ελληνικής ομάδας. Έτσι, το τριήμερο 16-18 Μαίου κάτι θα... λείπει στους Έλληνες φίλους του μπάσκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προσπάθησαν, έφτασαν τις σειρές τους σε 5ο παιχνίδι, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Έτσι, στο Μιλάνο δεν θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση μετά από 6 χρόνια, διάστημα (2009-2013) και οι "αιώνιοι" είχαν διαδοχικές παρουσίες. Από το 1988 κι έπειτα μόνο 6 φορές στην ιστορία της Euroleague δεν είχαμε ελληνική ομάδα στο Final-4.

Το Euroleague Greece σας θυμίζει ποιες άλλες φορές δεν έδωσε το "παρούσα" κάποια ελληνική ομάδα, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι πλην των "αιωνίων" που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί επίσης, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

1991-Παρίσι

Μετά από τρεις διαδοχικές παρουσίες του Άρη, το 1991 στο Παρίσι δεν είχαμε καμία ελληνική ομάδα να αγωνιστεί. Η Γιουγκοπλάστικα, η Σκαβολίνι, η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνίστηκαν σε εκείνο το Final-4 με την θρυλική κροατική ομάδα να φτάνει στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου, νικώντας τους Καταλανούς με 70-65.

NewSports          1990
ªAPA¡OªA:FINAL FOUR BASKET 1990.¡IOY¡KO¦¤AªTIKA - M¦APTªE¤ONA.
NewSports 1990 ªAPA¡OªA:FINAL FOUR BASKET 1990.¡IOY¡KO¦¤AªTIKA - M¦APTªE¤ONA. INTIME SPORTS

1992-Κωνσταντινούπολη

Το 1992 το κορυφαίο μπασκετικό ραντεβού των 4ων καλύτερων ομάδων, φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου Μπανταλόνα, Εστουδιάντες, Παρτίζαν και Μιλάνο κατάφεραν να προκριθούν, όντας συνεπείς στο ραντεβού τους με την κορυφαία διοργάνωση. Η φοβερή και τρομερή Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας με σκορ 71-70 της Μπανταλόνα στον μεγάλο τελικό.

2003-Βαρκελώνη

Μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας το ελληνικό μπάσκετ δεν είχε εκπρόσωπο στο Final-4 της Βαρκελώνης. Η διοργανώτρια Μπαρτσελόνα, η ρωσική ΤΣΣΚΑ στο πρώτο της από τα 8 διαδοχικά Final-4 που ακολούθησαν, καθώς και το ιταλικό δίδυμο των Σιένα και Τρεβίζο πήραν την πρόκριση. Καμία από τις ιταλικές δεν τα κατάφερε όμως και η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 76-65 της Μπενετόν.

Από το 2008 χωρίς ελληνική ομάδα

2004-Τελ Αβίβ

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, καμία ελληνική ομάδα δεν βρέθηκε στο Τελ Αβίβ του 1994. Σε μία διοργάνωση που η Μακάμπι αποθέωσε το επιθετικό μπάσκετ, σκοράροντας 118 πόντους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, έφτασε πολύ εύκολα στην κατάκτηση του τίτλου. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τότε η διοργανώτρια ομάδα έπαιρνε και τον τίτλο. Οι 4 ομάδες ήταν οι Σιένα, Σκίπερ Μπολόνια, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ.

2006-Πράγα

Η Τσεχία δεν φάνηκε ιδιαίτερα φιλόξενη για τις ελληνικές ομάδες το 2006. Οι Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι και Τάου έδωσαν το παρόν, σε δύο ημιτελικούς που είχαν ισπανική εκπροσώπηση, καθώς δεν υπήρξε ισπανικός "εμφύλιος". Οι Ρώσοι στον τελικό επιβλήθηκαν με 73-69 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Από το 2008 χωρίς ελληνική ομάδα

2008-Μαδρίτη

Το Final-4 της Μαδρίτης στερήθηκε ελληνικών παρουσιών, καθώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σιένα, Μακάμπι, Τάου Κεράμικα και οι Ρώσοι βρέθηκαν στην Ισπανία για να διεκδικήσουν το τρόπαιο και η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της μέσα σε τρία χρόνια.

Από το 2008 χωρίς ελληνική ομάδα
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ