EUROLEAGUE

Δύσκολο διπλό στο Καζάν για τη Φενέρμπαχτσε

Δύσκολο διπλό στο Καζάν για τη Φενέρμπαχτσε

Δεν έκανε περίπατο, αλλά δεν είδε και τον χάρο με τα μάτια της. Η Φενέρμπαχτσε νίκησε (86-81) την Ούνικς στο Καζάν και έμεινε σε τροχιά τετράδας.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Για δεύτερο σερί ματς ο Έκπε Γιούντο έμεινε εκτός αγώνα, όμως η Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ συγκεντρωμένη, πολύ πειθαρχημένη και πήρε τη 12η φετινή της νίκη σε 19 αγώνες, λυγίζοντας με 86-81 την Ούνικς στο Καζάν. Ο Κώστας Σλούκας έκανε εξαιρετική εμφάνιση, οι Ντατόμε, Μπογκντάνοβιτς, Βέσελι τον ακολούθησαν και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε το ματς με δυσκολία, αλλά χωρίς να κινδυνεύσει πραγματικά στο φινάλε. Οι Ρώσοι παρατάχθηκαν χωρίς τον βασικό τους άσο, τον Κίνο Κολόμ, αλλά το παράδοξο ήταν ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ πήρε μόλις πέντε σουτ στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε.

O MVP

Ο Γιαν Βέσελι έβαλε από νωρίς τις βάσεις της νίκης για τη Φενέρ (15 πόντοι σε 19 λεπτά), όμως τον τίτλο του MVP τον μοιράζονται ο Κώστας Σλούκας (12 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 27 λεπτά) που έκανε τρομερή δουλειά στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Λουίτζι Ντατόμε που ήταν επίσης σε σπουδαία βραδιά (18 πόντοι, 6/7 σουτ, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 30 λεπτά).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το stat-line του Κιθ Λάνγκφορντ που δεν εκτέλεσε δίποντο (!) και είχε μόλις 2/5 τρίποντα στα 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ και πρώτος σε αξιολόγηση στη EuroLeague "πνίγηκε" στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε που του έστελνε συνεχώς δεύτερο παίκτη και έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον πλουραλισμό της Φενέρμπαχτσε που είχε τουλάχιστον έξι παίκτες σε καλό απόγευμα, την ώρα που η Ούνικς στηριζόταν στο δίδυμο των Άρτσιομ Παραχούσκι (21 πόντοι, 8/10 δίποντα, 5/6 βολές, 9 ριμπάουντ) - Ορλάντο Τζόνσον (16 πόντοι σε 16 λεπτά) και δεν έβρισκε τρόπο για να καλύψει το κενό που άφησε με την απουσία του (λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο) ο Κίνο Κολόμ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Λάνγκφορντ να μην παίρνει σουτ στην πρώτη περίοδο (!) και την Ούνικς να κάνει πέντε λάθη, η Φενέρ πήρε το προβάδισμα και μαζί "αέρα" επτά πόντων (15-22) χάρη στην αποτελεσματικότητά της κοντά στο καλάθι (6/6 δίποντα) και τους 11 πόντους του Γιαν Βέσελι. Ο Πασούτιν κράτησε πάντως τον Λάνγκφορντ στο παρκέ και όταν ο Αμερικανός βρήκε το χέρι του, βοήθησε για να έρθει η ισοφάριση (32-32) και να υπάρξει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, πριν το 34-39 του ημιχρόνου.

Οι Τούρκοι είχαν ξεκάθαρα τον έλεγχο του αγώνα, ο Σλούκας έκανε τρομερή δουλειά στην τρίτη περίοδο και η Ούνικς δεν είχε τις λύσεις και τον πλουραλισμό για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το να μείνει κοντά στο σκορ. Το 60-68 στο τέλος του δεκαλέπτου έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στη Φενέρ, όμως οι Ρώσοι ήθελαν να το παλέψουν μέχρι το τέλος. Μείωσαν στους τρεις (76-79), αλλά εκεί δέχθηκαν τρίποντο από τον Ντατόμε πριν ο Λάνγκφορντ απαντήσει με δικό του μακρινό σουτ για το 81-84.

Τι ακολούθησε; Ο Ντουβερίογλου έβαλε 2/2 βολές για το 81-86 και η Φενέρμπαχτσε άγγιξε τη νίκη και την πήρε χωρίς να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 34-39, 60-71, 81-86

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ