EUROLEAGUE

Δύσκολη, αλλά νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Δύσκολη, αλλά νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε εντός έδρας την Νταρουσάφακα (83-75) κι έκανε το πρώτο βήμα για να επιστρέψει στο Final Four της EuroLeague.

Με τον Σέρχιο Γιουλ να "μιλάει" στο τέλος των δύο ημιχρόνων, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρώτη νίκη στα playoffs απέναντι στην Νταρουσάφακα (83-75). Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε εξαιρετική δουλειά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ στα 35'' και ένα άστοχο σουτ του Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ αμέσως μετά, την υποχρέωσαν σε ήττα.

Την Παρασκευή (21/4, 22:00) θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στην Ισπανία, με τη "Βασίλισσα" να αναζητά τη δεύτερη νίκη, για να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην επιστροφή στο Final Four.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν πάλι εξαιρετικός, έχοντας 23 πόντους με 3/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8/9 βολές, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη σε 26'25'' συμμετοχής. Το βασικότερο όλων βέβαια είναι πως πέτυχε πέντε μαζεμένους πόντους στο τελευταίο λεπτό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η αρχή έγινε με τα δύο σερί τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ στο τέλος του α' μέρους, που έριξαν τη διαφορά στον πόντο. Ο ηγέτης της "Βασίλισσας" δεν έμεινε όμως εκεί, αφού είχε ακόμη 3/4 βολές και ένα μεγάλο σουτ δύο πόντων στα 35'' για το τέλος, με αποτέλεσμα να φέρει το +6 (81-75) για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι γηπεδούχοι σούταραν με 53.3% στα σουτ τριών πόντων, επιβεβαιώνοντας πως εντός έδρας νιώθουν πάρα πολύ άνετα κάθε φορά που σηκώνονται από 6μ75.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Νταρουσάφακα ξεκίνησε με πολύ καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, χάρη κυρίως στα ποσοστά της πίσω από τα 6μ75. Ο Λουκ Χαρανγκόντι με τον Μπραντ Ουάναμεϊκερ έκαναν εξαιρετική δουλειά στο εκτελεστικό κομμάτι, με αποτέλεσμα το +8 (16-24) του α' δεκαλέπτου. Η διαφορά έφτασε μάλιστα μέχρι το +11 (25-36) για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στο 17ο λεπτό, δίχως όμως να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Δύο μαζεμένα τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ στο τελευταίο λεπτό του α' μέρους έφεραν τις δύο ομάδες σε απόσταση βολής (36-37), με το μομέντουμ να είναι πλέον στη μεριά της "Βασίλισσας".

Στο β' μέρος, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο "έχτισαν" μια καλή διαφορά, που "άγγιξε" τα διψήφια επίπεδα. Όσο κι αν προσπαθούσαν οι γκαρντ της τουρκικής ομάδας, η ουσία δεν μπορούσε να αλλάξει, ειδικά από την στιγμή που ο Άντονι Ράντολφ κέρδιζε πολλές μονομαχίες στην άμυνα.

Οι "πράσινοι" έφτασαν πάντως σε απόσταση βολής (78-75) στο ένα λεπτό για το τέλος, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ δήλωσε πάλι "παρών" και έχοντας 3/4 βολές και ένα δίποντο, χάρισε την ομάδα του τη νίκη με +8 (83-75).

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 36-37, 61-53, 83-75.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ