EUROLEAGUE

Δύσκολα η Μπαρτσελόνα την Ζαλγκίρις στο Παλάου Μπλαουγκράνα

Δύσκολα η Μπαρτσελόνα την Ζαλγκίρις στο Παλάου Μπλαουγκράνα

Με τον Ράις να βάζει την σφραγίδα του στο τέλος, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με 92-86 τους Λιθουανούς.

Η Ζαλγκίρις αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στην Βαρκελώνη, όμως οι Καταλανοί βρήκαν το τρόπο και έφτασαν στη δύσκολη νίκη με 92-86. Πέντε παίκτες της Μπάρτσα χρειάστηκε να κάνουν εξαιρετική δουλειά (Ράις, Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ, Ολεσον και Τόμιτς), την ίδια στιημή που οι Λιθουανοί τα περίμεναν όλα από τον σπουδαίο Μότουμ και τον Λίμα. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα έφτασε στις 4 νίκες στην EuroLeague και έρχεται στο ΣΕΦ για το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ η Ζαλγκίρις έχει μείνει στη μία νίκη.

MVP

Ο Ταϊρίς Ράις και ο Τζόι Ντόρσεϊ μοιράζονται τον τίτλο. Ο Ράις είχε 20 πόντους με 11/12 βολές, 3/7 δίποντα και 1/4 τρίποντα και έγραψε 23 στην αξιολόγηση. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 9 πόντους (5/6 βολές, 2/2 δίποντα), 10 ριμπάουντ και 2 τάπες και 21 στην αξιολόγηση. Και οι δύο ήταν καθοριστικοί και ψύχραιμοι στο τέλος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το τρίποντο του Ταϊρίς Ράις 1:44 πριν από το τέλος, ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μπαρτσελόνα. Η Ζαλγκίρις έκανε τη ζωή δύσκολη στους Καταλανούς, δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα, όταν όμως ο Αμερικανός έβαλε το τρίποντο μαχαιριά και έστειλε τη διαφορά στους 6, όλα πήραν το δρόμο τους και οι Λιθουανοί δεν είχαν άλλα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Λίγο μετά ήταν εύστοχος και στις κρίσιμες βολές και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα κράτησε το πολύτιμο προβάδισμα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Μπροκ Μότουμ έκανε τα πάντα για να οδηγήσει την Ζαλγκίρις στη μεγάλη νίκη μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Εκανε σπουδαία εμφάνιση και πέτυχε 26 πόντους, με 7/7 δίποντα και 4/5 τρίποντα!!! Δηλαδή 11/12 εντός παιδιάς. Πήρε και 3 ριμπάουντ και έγραψε 26 στην αξιολόγηση. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τους ψηλούς της στην εκκίνηση κι έτσι προηγήθηκε με 16-12 στο δεκάλεπτο. Βεζένκοφ και Τόμιτς έκαναν τη ζημιά στην Ζαλγκίρις, όταν όμως άρχισε το ροτέισον από τον Μπαρτζώκα, το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Οι Λιθουανοί ροκάνισαν σιγά, σιγά τη διαφορά, ειδικά όταν ο Λεκαβίτσιους πήρε τη θέση του Πάνγκος. Το σκορ έγινε 26-23, στη συνέχεια ο Γιανκούνας μείωσε σε 28-26 (στο 17') αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί. Παρότι ο Κόπονεν με προσωπικές ενέργειες ανέβασε τη διαφορά στους 5 (31-26), ήρθε ο Βέστερμαν να γράψει το 33-35 στο 19'. Εν τέλει η Μπάρτσα πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με τρίποντο από τον Ολεσον.

Η Ζαλγκίρις δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να πάρει ανάσα ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο και έγινε μάχη μεγάλη μέχρι το 27' (54-54). Ο Μάρκους Ερικσον έδωσε βοήθεια στους Καταλανούς και μαζί με τον Βεζένκοφ ήταν τα επιθετικά όπλα του Μπαρτζώκα. Από την άλλη, οι Λιθουανοί βρήκαν τις λύσεις από τον εξαιρετικό Μότουμ, αλλά και τον Λίμα.

Σε εκείνο το σημείο η Μπάρτσα έκανε σερί 6-0 και πήρε ανάσα (61-54), για να ολοκληρωθεί η περίοδος με σκορ 65-59 κι αυτό χάρη σε τρίποντο του Λεκαβίτσιους από τα 20 μέτρα!!! Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στην τελευταία περίοδο και πήραν διαφορά ασφαλείας. Το 73-66 στο 33' με τον Κόπονεν και το 78-68 στο 35' με τον Ντόρσεϊ έθεσαν τις βάσεις της νίκης. Η Ζαλγκίρις δεν τα παράτησε και με τον Μότουμ μείωσε σε 80-77 στο 37'. Το τρίποντο του Ράις έφερε την Μπάρτσα στους 6 (85-79), αλλά ούτε εκεί τελείωσαν όλα. Οι Λιθουανοί μείωσα σε 88-86, αλλά η Μπαρτσελόνα με 4/4 βολές έγραψε το 92-86.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 36-35, 65-59, 92-86

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ