EUROLEAGUE

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Η τελευταία εβδομάδα με διπλούς αγώνες είναι προ των πυλών και το EuroLeague Greece κάνει τον απολογισμό των 16 ομάδων σε αυτό το “ειδικό” πρωτάθλημα.

Ήταν εξ αρχής πανθομολογούμενο ότι η φετινή EuroLeague θα ήταν τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες. Με 30 παιχνίδια σε λιγότερο από έξι μήνες, μόνο μία διακοπή (μεταξύ της 22ης και της 23ης αγωνιστικής) και πέντε “διπλούς” αγώνες μέσα στη χρονιά, ήταν εκ των προτέρων δεδομένο ότι το νέο σύστημα διεξαγωγής έκρυβε νέες προκλήσεις για τις ομάδες.

Ο φετινός “μαραθώνιος” δημιούργησε ζητήματα αντοχής και συντήρησης. Το “βαθύ” ρόστερ έγινε προτεραιότητα για όλες τις ομάδες της EuroLeague και η διεύρυνση του rotation μετατράπηκε σε αναγκαιότητα, κάτι που φάνηκε περισσότερο βέβαια στα εθνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα οι τραυματισμοί αυξήθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν και... ρεπό ξεκούρασης σε σταρ (πάλι στα εγχώρια πρωταθλήματα), στο δρόμο που χάραξε ο Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Με το πέμπτο και τελευταίο σετ “διπλών” αγώνων να είναι προ των πυλών, το EuroLeague Greece αποφάσισε να κάνει μία διαφορετική αποτίμηση. Απομονώσαμε τις τέσσερις εβδομάδες κατά τις οποίες οι ομάδες είχαν διπλές υποχρεώσεις, δηλαδή την 3η και την 4η αγωνιστική, την 7η και την 8η, τη 13η και τη 14η, τη 19η και την 20ή. Φτιάξαμε λοιπόν ένα πρωτάθλημα μέσα στο πρωτάθλημα και σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα...

Ερυθρός Αστέρας (6-2)

Τέσσερις ομάδες είχαν απολογισμό 6-2 στις “διπλές” εβδομάδες. Το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας τον είχε η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε κατά σειρά τη Μπαρτσελόνα, τη Μπάμπεργκ, την Αρμάνι, τη Ρεάλ, τη Μπασκόνια και τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε από τους “πράσινους” και τον Ολυμπιακό. Είναι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει πέντε ομάδες Playoffs σε αυτά τα ματς.

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Ολυμπιακός (6-2)

Εξαιρετικό βαθμό παίρνει και ο Ολυμπιακός στις διπλές υποχρεώσεις που είχε φέτος. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μάλιστα το απόλυτο (5-0) μέχρι να ηττηθούν στο Μπάμπεργκ. Η άλλη ήττα που έκαναν ήταν στο Μιλάνο, ενώ κέρδισαν τους υπόλοιπους έξι αγώνες με Μπασκόνια, Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ (εντός).

Φενέρμπαχτσε (6-2)

Η τουρκική ομάδα έχει το ίδιο ρεκόρ εντός κι εκτός έδρας (3-1), αυτό όμως που χρίζει ειδικής αναφοράς είναι το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα που παραμένει αήττητη (4-0) στους δεύτερους αγώνες. Συγκεκριμένα, η Φενέρ έχει κερδίσει δύο φορές τη Γαλατάσαραϊ, μία την Εφές και την ΤΣΣΚΑ, ενώ στα πρώτα ματς νίκησε τις Ζαλγκίρις, Ούνικς και έχασε από τη Μακάμπι και τη Νταρουσάφακα.

Ρεάλ Μαδρίτης (6-2)

Όπως και η Φενέρμπαχτσε, έτσι και η Ρεάλ έχει το ίδιο ρεκόρ εντός κι εκτός έδρας (3-1). Έχει νικήσει δύο φορές τις Αρμάνι, Μπάμπεργκ και από μία τον Παναθηναϊκό και τη Μπαρτσελόνα, ενώ έχει ηττηθεί από τη Μπασκόνια και τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Μαδριλένοι έχουν απολογισμό 3-1 στα δεύτερα παιχνίδια.

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Μακάμπι Τελ Αβίβ (5-3)

Η πρώτη ομάδα της οποίας το επιμέρους ρεκόρ στους “διπλούς” αγώνες δεν συμβαδίζει με τη γενική εικόνα της. Ή καλύτερα, η μοναδική. Η Μακάμπι κέρδισε τα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια της (με Γαλατάσαραϊ, Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε και δύο φορές την Ούνικς) και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ, τη Νταρουσάφκα και τη Γαλατάσαραϊ. Ο απολογισμός της Μακάμπι στις εβδομάδες που είχε έναν αγώνα είναι 4-14!

Παναθηναϊκός (5-3)

Ο Παναθηναϊκός έχει 3-10 εκτός έδρας στη φετινή EuroLeague. Τις δύο από τις τρεις νίκες του, πάντως, τις σημείωσε στα “διπλά” ματς (στο Μπάμπεργκ και στο Μιλάνο συγκεκριμένα), έχοντας μάλιστα και ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια νίκησαν τον Ερυθρό Αστέρα, τη Μπασκόνια και τη Μπαρτσελόνα, ενώ ηττήθηκαν στη Μαδρίτη, στο Βελιγράδι και από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5-3)

Οι διπλές υποχρεώσεις έχουν ζορίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που δεν είχε δα και ΤΟ δύσκολο πρόγραμμα. Η ΤΣΣΚΑ έχει 3-1 εντός έδρας (νίκησε τις Ούνικς, Ζαλγκίρις, Εφές και ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε) και 2-2 εκτός (νίκησε τις Εφές, Μακάμπι και ηττήθηκε από τη Νταρουσάφακα και τη Ζαλγκίρις).

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Αναντολού Εφές (4-4)

Μία από τις δύο ομάδες που είχαν 1-1 σε όλα τα σετ αγώνων. Η Εφές έπαιξε μάλιστα σε όλα τον πρώτο αγώνα εντός έδρας και τον δεύτερο εκτός. Νίκησε δύο φορές τη Νταρουσάφακα και από μία τη Γαλατάσαραϊ και την Ούνικς, ενώ ηττήθηκε δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ και μία από τη Φενέρμπαχτσε και τη Ζαλγκίρις.

Ζαλγκίρις Κάουνας (4-4)

Η τρίτη ομάδα με απολογισμό 4-4. Είχε μάλιστα και πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό της Εφές, αφού οι επτά από τις οκτώ ομάδες ήταν κοινές! Η Ζαλγκίρις νίκησε τη Γαλατάσαραϊ, την Εφές, τη Νταρουσάφακα και την ΤΣΣΚΑ, ενώ ηττήθηκε από τους Ρώσους στην άλλη αναμετρήση τους και έχασε ακόμα τους αγώνες με Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι και Ούνικς.

Μπασκόνια (4-4)

Η δεύτερη ομάδα που είχε 1-1 σε όλα τα σετ αγώνων. Η Μπασκόνια έχει μάλιστα 2-2 εντός έδρας, 2-2 εκτός, ενώ έπαιξε δύο φορές το πρώτο ματς εντός έδρας και άλλες δύο ξεκίνησε τους back-to-back αγώνες εκτός! Απόλυτη ισορροπία. Ο απολογισμός της είναι τέσσερις νίκες (με Ρεάλ, Μπάμπεργκ και δύο φορές τη Μπαρτσελόνα) και τέσσερις ήττες (από Ολυμπιακό, Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Ερυθρό Αστέρα).

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Νταρουσάφακα (4-4)

Μοιρασμένες είναι οι νίκες και οι ήττες και στην περίπτωση της Νταρουσάφακα. Όχι όμως και... φυσιολογικές. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί της Ούνικς και έχασε εντός έδρας από την Εφές, εν συνεχεία νίκησε την ΤΣΣΚΑ και ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Γαλατάσαραϊ, ενώ ακολούθησαν δύο νίκες επί της Φενέρμπαχτσε και της Μακάμπι και δύο ήττες από την Εφές και τη Ζαλγκίρις.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (2-6)

Μία ομάδα δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει ακόμα το δεύτερο από τα back-to-back παιχνίδια. Αυτή είναι η Αρμάνι, η οποία είχε πάντως και πρόγραμμα-βουνό, καθώς αντιμετώπισε αυτά τα παιχνίδια δύο φορές τη Ρεάλ και στα άλλα δύο έπαιξε σε Βαρκελώνη και Βελιγράδι. Στους υπόλοιπους αγώνες η ιταλική ομάδα έχασε στο ΣΕΦ και από τον Παναθηναϊκό στο Μιλάνο, ενώ νίκησε τη Μπασκόνια και τον Ολυμπιακός εντός έδρας.

Ούνικς Καζάν (2-6)

Ακόμα δεν έχει καταφέρει να μοιράσει τις νίκες και τις ήττες η Ούνικς, που είτε χάνει και τα δύο, είτε τα κερδίζει! Στις περισσότερες περιπτώσεις, βέβαια, συνέβη το πρώτο. Για την ακρίβεια, η Ούνικς έχει ηττηθεί από Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ, Εφές-Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι. Στα τέλη Δεκεμβρίου, δε, είχε κερδίσει τους διαδοχικούς αγώνες με Γαλατάσαραϊ και Ζαλγκίρις.

Διπλοί αγώνες, διπλοί μπελάδες

Γαλατάσαραϊ (2-6)

Δεν κερδίζει σε εκτός έδρας αγώνες όποτε έχει “διπλούς” αγώνες η Γαλατάσαραϊ. Κανόνας! Η τουρκική ομάδα έχει 0-4 σε αυτούς, καθώς έχει ηττηθεί από Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Ούνικς και Φενέρμπαχτσε. Εντός έδρας ηττήθηκε ακόμα από τις Φενέρμπαχτσε, Εφές και νίκησε τη Μακάμπι και τη Νταρουσάφακα.

Μπαρτσελόνα (2-6)

Η ομάδα με το δυσκολότερο πρόγραμμα στις εβδομάδες με τις διπλές υποχρεώσεις δεν είναι άλλη από τη Μπαρτσελόνα. Σε αυτά τα παιχνίδια η Μπάρτσα αντιμετώπισε έξι ομάδες Playoffs (Ερυθρό Αστέρα, Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκό και δύο φορές τη Μπασκόνια), χάνοντας ισάριθμες φορές, ενώ οι μόνες ομάδες που νίκησε ήταν η Μπάμπεργκ και η Αρμάνι.

Μπάμπεργκ (1-7)

Μόνο μία νίκη σε οκτώ “διπλούς” αγώνες μετράει η Μπάμπεργκ μέχρι στιγμής. Η μόνη ομάδα που νίκησε, μάλιστα, ήταν ο Ολυμπιακός! Στους υπόλοιπους ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, τη Μπαρτσελόνα, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Μπασκόνια, τον Ολυμπιακό και δύο φορές από τη Ρεάλ. Η Μπάμπεργκ έχει 0-4 εκτός έδρας και 0-3 όταν το πρώτο παιχνίδι είναι στο γήπεδο της.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ