EUROLEAGUE

Διπλό στο Κάουνας η Αρμάνι Μιλάνο

Διπλό στο Κάουνας η Αρμάνι Μιλάνο

Ζάλγκιρις και Αρμάνι Μιλάνο έδωσαν μια όμορφη μάχη στο Κάουνας, με τους Ιταλούς να παίρνουν στο τέλος τη νίκη (88-84).

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε ούτε για τη Ζάλγκιρις, ούτε για την Αρμάνι Μιλάνο. Παρόλα αυτά, οι δυο ομάδες έδωσαν μια όμορφη μάχη στη "Ζαλγκίριο Αρίνα", με τους Ιταλούς να στέκονται στο φινάλε όρθιοι και να παίρνουν τη νίκη (88-84) απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

O MVP

Ο Ρίκι Χίκμαν κράτησε την Αρμάνι Μιλάνο όρθια όταν όλα έδειχναν να πηγαίνουν δεξιά για τη Ζάλγκιρις, αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις 17 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα έβαλε 16 πόντους με 4/5 τρίποντα, πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ. Κορυφαίος, πάντως, βάσει αξιολόγησης ήταν ο Αβουντού Αμπάς με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, την ώρα που οι ΜακΛιν (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ) - Πάσκολο (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τσιντσαρίνι (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ακολουθούσαν σε απόδοση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με τους 12 πόντους που πέτυχε, ο Παούλιους Γιανκούνας έγινε ο 9ος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague. Οι Ιταλοί έκαναν μόλις επτά λάθη στα 40 λεπτά της αναμέτρηης, ενώ μοίρασαν 20 ασίστ στα 28 καλάθια τους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο "καυτό" διάστημα του Ρίκι Χίκμαν που κράτησε την Αρμάνι Μιλάνο στο παιχνίδι, αλλά και στο μεγάλο καλάθι του Τσιντσαρίνι που έκανε το 77-81. Από εκεί και πέρα οι Ιταλοί ήταν ψύχραιμοι όταν οι Λιθουανοί τους έστελναν επίτηδες στη γραμμή των βολών και δίκαια έφτασαν στη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι ενθουσιώδεις Λιθουανοί μπήκαν δυναμικά στο ματς, προηγήθηκαν από νωρίς (15-9 στο 6' και 24-13 στο 9'), έκλεισαν την πρώτη περίοδο "καθαρά" μπροστά (27-18), όμως στη δεύτερη έριξαν στροφές χωρίς προφανή λόγο. Σούταραν πολύ από την περιφέρεια, έκαναν μερικά εύκολα λάθη και έδωσαν στην Αρμάνι Μιλάνο την ευκαιρία να βρει ρυθμό. Οι Ιταλοί μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά, έμειναν κοντά, πήραν και το προβάδισμα με τον Πάσκολο να κάνει φοβερή δουλειά και το 41-39 του ημιχρόνου έδωσε ενδιαφέρον σε έναν αγώνα που δεν είχε την παραμικρή σημασία από βαθμολογικής απόψεως.

Η ομάδα του Ρέπεσα συνέχισε να παλεύει και στο τρίτο δεκάλεπτο, ισοφάρισε (53-53) μαζεύοντας ξανά τη διαφορά που έχτισε με κόπο η Ζάλγκιρις και πέρασε και μπροστά (56-58) με τρίποντο του Χίκμαν στο 29'. Ο Αμερικανός ήταν "on fire" στο δεύτερο μέρος, έβαλε και τέταρτο μακρινό σουτ, όμως τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε έκανε το πέμπτο του φάουλ και αποχώρησε. Ο Γιανκούνας (77-76 στο 38') κράτησε όρθια την ομάδα του, όμως ένα τρίποντο του Τσιντσιαρίνι σίγησε τη Ζαλγκίριο Αρίνα (77-81) και οδήγησε την Αρμάνι Μιλάνο στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-39, 63-63, 84-88

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ