EUROLEAGUE

Διαμαντίδης: "Το πήρα πάνω μου"

Διαμαντίδης: "Το πήρα πάνω μου"
INTIME SPORTS

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για το νικητήριο τρίποντο, το άγχος της Μπαρτσελόνα και τα δύο επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν στο ΟΑΚΑ (video)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σπουδαίο "διπλό" με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πετυχαίνει σπουδαίο τρίποντο στα 8,4'' πριν το τέλος του αγώνα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αν και δεν το συνηθίζει, μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, ξεκαθάρισε πως η Μπαρτσελόνα παραμένει το φαβορί και υπογράμμισε πως θα πρέπει η ομάδα του να παλεύει παιχνίδι το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη: "Αυτό που μετράει είναι η νίκη, μετά το πρώτο ματς που χάθηκε, το δεύτερο ήταν πιο δύσκολο. Κάποια στιγμή μας ξέφυγαν αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε, όλα τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, καταφέραμε να φτάσουμε το αγώνα στο σουτ, είχαμε τύχη και βάλαμε ένα, εκείνοι έχασαν ένα.

Η ομάδα αυτή τόσα χρόνια έτσι πάει, βήμα - βήμα και χαμηλά το κεφάλι, γι' αυτό έχουμε αυτές τις επιτυχίες και έτσι θα συνεχίσουμε. Αρχικά στην τελευταία φάση ήθελα να πάω μέχρι μέσα στο καλάθι, όμως όταν ο Τζαβάι έχασε τον βηματισμό του αποφάσισα να κάνω το τρίποντο".

Για την συνέχεια της σειράς: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει, για μένα η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί με την ΤΣΣΚΑ, είναι έμπειρη ομάδα με έμπειρο προπονητή, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε μεγάλη ανηφόρα. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι το επόμενο ματς. Αυτή η ομάδα μάχεται είτε χάνει είτε κερδίζει, έχουμε ένα πλάνο και προσπαθούμε να το ακολουθούμε, δεν είναι εύκολο πάντα αλλά προσπαθούμε.

Το θέμα δεν είναι να καταφέρω εγώ να αντέξω τόσο χρόνο συμμετοχής, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Η ομάδα είναι αυτή που είναι, έχουμε βελτιωθεί, έχουμε δυσκολίες, δεν κάναμε μια νίκη και άλλαξε κάτι, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί.

Δεν θα συγκρίνω με το 2011, έγινε τότε αυτό που έγινε, τότε περάσαμε και πήραμε την Ευρωλίγκα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε τα ματς, το στοιχείο της ομάδας είναι η μαχητικότητα. Στο επίπεδο που είμαστε, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν επηρεάζοναι από έδρες, εμείς πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτερα, ο κόσμος θα μας βοηθήσει αλλά πρέπει να κάνουμε και εμείς αυτά που πρέπει.

Τελείωσε μια μάχη και έχουμε μπροστά μας την τρίτη, είναι σημαντικό να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα.

Δεν υπάρχει άγχος για μας, όλα αυτά είναι εμπειρίες, αυτοί έχουν το άγχος γιατί εκείνοι είναι το φαβορί. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι να διαχειριστούμε ψυχολογικά τη νίκη και να συνεχίσουμε να ακολουθούμε το πλάνο μας".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ