EUROLEAGUE

Διαμαντίδης ο πιο πολυδιάστατος πλέι-μέικερ της 10ετίας

Διαμαντίδης ο πιο πολυδιάστατος πλέι-μέικερ της 10ετίας

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο κατ' εξοχήν all-around πλέι-μέικερ της τελευταίας 10ετίας. Δείτε την ενδιαφέρουσα έρευνα που περιλαμβάνει ακόμη τους Παπαλουκά-Σπανούλη, σε σχέση με την στατιστική προσφορά των κορυφαίων γκαρντ της Ευρωλίγκα.

Η ξένη ιστοσελίδα "in-the-game" που ασχολείται κυρίως με στατιστικές αναλύσεις, έχει πραγματοποιήσει μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την απόδοση των κορυφαίων πλέι-μέικερ της Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα λαμβάνεται υπόψη η απόδοση τους (βάσει αριθμών) σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα κτλ). Οι υπολογισμοί έχουν γίνει με αναγωγή στα στατιστικά που θα είχαν όλοι αν αγωνιζόντουσαν 28 λεπτά.

Η ποσοστιαία καταγραφή των επιδόσεων του έχει να κάνει με το πόσο... ψηλά είναι ο κάθε παίκτης. Δηλαδή ο Ρίκι Ρούμπιο, που είναι ο καλύτερος "κλέφτης" της Ευρωλίγκα, έχει το 100% στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όσο πλησιάζει κάποιος το ποσοστό του μειώνεται αναλογικά σε σχέση με το "απόλυτο" νούμερο του Ισπανού γκαρντ.

Στη σύγκριση παίρνουν μέρος ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους "άσους" της τελευταίας 10ετίας. Αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το... εύρος του γραφήματος του, που ουσιαστικά αποδεικνύει το πόσο πληθωρικός/πολυδιάστατος (all-around δηλαδή) είναι ο κάθε γκαρντ.

Ο Διαμαντίδης είναι αυτός που έχει το πιο εντυπωσιακό γράφημα, καθώς η προσφορά του "αποτυπώνεται" στην επίθεση, αλλά και σε ριμπάουντ, κοψίματα, κοψίματα.

Ο Σπανούλης είναι πολύ εντυπωσιακός στο επιθετικό κομμάτι, αλλά έχει μικρή συμμετοχή στους άλλους τομείς, ενώ το αντίθετο ισχύει για τον Ρίκι Ρούμπιο που "εντυπωσιάζει" στις άλλες κατηγορίες, αλλά όχι στο σκοράρισμα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το γράφημα σε μεγάλες διαστάσεις και βγάλτε τα συμπεράσματα σας!

Διαβάστε ακόμα την βίντεο-ανάλυση για τα νέα πρόσωπα του Παναθηναϊκού (Καλάθη, Λόγκαν, Σμιθ, Κυρίτση), αλλά και τα όσα δήλωσαν οι "πράσινοι" στη Media Day .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ