EUROLEAGUE

Δηλώσεις: Ούνικς Καζάν - Μπαρτσελόνα

Δηλώσεις: Ούνικς Καζάν - Μπαρτσελόνα

Ευχαριστημένος για τη νίκη μετά από μια τόσο κακή βραδιά ήταν ο Μπαρτζώκας, mea culpa από τον Πασούτιν, στην άμυνα στάθηκε ο Ντόλμαν, ενώ ο Κιθ Λανγκφοντ μίλησε για τις δύο τελευταίες κατοχές της ομάδας του.

Η Μπαρτσελόνα παρότι επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης βρισκόταν 14 πόντους πίσω στο σκορ, κατάφερε με όπλο την καλή της άμυνα και ορισμένα μεγάλα σουτ κυρίως του Ναβάρο, να πάρει τη νίκη. Ο κόουτς των "μπλαουγκράνα" Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, πράγμα που τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τεχνικός της Ούνικς Εβγένι Πασούτιν σημείωσε ότι η ομάδα του σταμάτησε να παίζει αφού πήρε προβάδισμα 14 πόντων.

Ο Ντόλμαν από την άλλη που ήταν εκ των πρωταγωνιστών των Καταλανών στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ ο Κιθ Λάγκφορντ επικεντρώθηκε στις δύο τελευταίες κακές επιλογές του ίδιου και του συμπαίκτη του Κόλομπ, στις τελευταίες φάσεις του ματς.

Γιώργος Μπαρτζώκας (κόουτς Μπαρτσελόνα)

Πρώτα απ' όλα είμαστε χαρούμενοι επειδή κερδίσαμε, δεν είναι εύκολα εδώ. Αλλά ήταν ένα πραγματικά παράξενο παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά, στην πραγματικότητα παίξαμε απαίσια για 35 λεπτά. Αλλά τα τελευταία 5 λεπτά, που ακόμα πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, ο Ναβάρο μας βοήθησε πολύ με την απόδοση του. Στην τελική είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε, σε μια βραδιά που δεν παίξαμε καθόλου καλά.

Εβγένι Πασούτιν (κόουτς Ούνικς)

Σχεδιάζαμε να παίξουμε ένα κοντρολαρισμένο παιχνίδι εδώ απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ξεκινήσαμε παίζοντας καλή άμυνα. Το κάναμε αυτό για τρεις περιόδους. Ας πούμε ότι την δεύτερη και την τρίτη περίοδο δεχτήκαμε 11 και 9 πόντους, αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα. Εναντίον μιας ομάδας τόσο υψηλού επιπέδου όπως η Μπαρτσελόνα, γεμάτη σουτέρ όπως ο Ντόλμαν, ο Ναβάρο, ο Όλεσον και ο Ράις, και δεν μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερους από 10 πόντους. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Ωστόσο στην τέταρτη περίοδο όταν προηγηθήκαμε για 14 πόντους, νομίζω ήταν θέμα ψυχολογίας. Σταματήσαμε να παίζουμε. Τους αφήσαμε να μας έχουν επιμέρους σκορ περιόδου 26-12. Δεν είναι ζήτημα της επίθεσης μας, αλλά της άμυνας μας. Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Αυτό ήταν δικό μου λάθος και

Τζάστιν Ντόλμαν (φόργουορντ Μπαρτσελόνα)

Στο τέλος ήταν η άμυνα μας εκεί. Στην αρχή του παιχνιδιού δυσκολευτήκαμε στην άμυνα. Ήμασταν πίσω 10 πόντους ή περίπου, μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο, αλλά καταφέραμε να βρούμε τους εαυτούς μας στην άμυνα, να κλέψουμε μπάλες, να βγάλουμε εύκολους αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Αυτή ήταν η διαφορά. Πριν απ' αυτό, παίζαμε σε χαμηλό ρυθμό και ήμασταν διστακτικοί. Δεν προσεγγίζαμε το καλάθι. Ωστόσο αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, επανήλθαμε από αυτό και μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Κιθ Λάνγκφορντ (γκαρντ Ουνίκς)

Στο τέλος του παιχνιδιού, έγιναν δύο πολύ άσχημες κατοχές από μένα και τον Κίνο (σ.σ Κολόμπ). Αρχικά προσπάθησα να πάω μέχρι το καλάθι, χτύπησα τη μπάλα λίγο παραπάνω και εκείνη τη στιγμή ο Ράις ήρθε, έπαιξε σωστά και έκλεψε την μπάλα. Αλλά είχαμε μια ευκαιρία στο τέλος του παιχνιδιού και ο Κίνο προσπάθησα να κερδίσει φάουλ. Δύσκολη φάση, διότι τον έχω δει παλαιότερα να κάνει ακριβώς την ίδια φάση και να τα καταφέρνει. Αυτές οι δύο κατοχές ωστόσο στο τέλος του παιχνιδιού. Εγώ και ο Κίνο είμαστε οι χειριστές της μπάλας, οι ηγέτες αυτής της ομάδας, και έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι στο τέλος. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Θα γίνουμε καλύτεροι από αυτό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ