EUROLEAGUE

Δηλώσεις: Μπαρτσελόνα - Ναντέρ

Δηλώσεις: Μπαρτσελόνα - Ναντέρ

Η Ναντέρ πέτυχε ιστορική νίκη στη Euroleague επικρατώντας της Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη και οι Πασκάλ Ντοναντιέ, Αλί Τραορέ έπλεαν δικαιολογημένα σε πελάγη ευτυχίας

Τεράστια σε σημασία νίκη για την Μπαρτσελόνα η οποία επιβλήθηκε με 71-67 της Μπαρτσελόνα και πανηγύρισε δεόντως το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση.

Στις δηλώσεις τους, μετά το τέλος του αγώνα οι πρωταγωνιστές στάθηκαν στην καλή άμυνα της Ναντέρ στο β' ημίχρονο.

Ναντέρ

Πασκάλ Ντοναντιέ: "Αυτή είναι μία πραγματικά ιστορική νίκη για εμάς. Δεν το περιμέναμε καθόλου, αλλά δώσαμε όσα είχαμε για να νικήσουμε το παιχνίδι. Ήταν μία απίστευτη νίκη, πρέπει να την κρατήσουμε σαν θησαυρό. Δεν παίξαμε άσχημα εναντίον της ΤΣΣΚΑ και είχαμε ένα περίπλοκο παιχνίδι κόντρα στην Παρτίζαν, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε κι έτσι μια μικρή ομάδα όπως η Ναντέρ κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας.

Προσπαθήσαμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι κατά το α' ημίχρονο και φύγαμε για τα αποδυτήρια με μικρό μειονέκτημα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε στο γ' δεκάλεπτο και η άμυνα μας μας βοήθησε να κερδίσουμε το παιχνίδι στο δ' δεκάλεπτο. Βρήκαμε λύσεις στην επίθεση, αλλά η άμυνα μας ήταν εκείνη που μας επέτρεψε να κάνουμε τη διαφορά και να νικήσουμε το παιχνίδι.

Πάντα υπάρχει χώρος για εκπλήξεις και το αποδείξαμε αυτό, νικώντας απόψε. Ήταν έκπληξη για εμάς όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και είδαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ. Αυτή είναι επίσης μία ευχάριστη έκπληξη. Χάσαμε με 30 πόντους την περασμένη εβδομάδα, αλλά σήμερα αποδείξαμε ότι τα πάντα είναι πιθανά. Αυτή η νίκη ουσιαστικά μας "νομιμοποιεί" στην Ευρωλίγκα και μας κάνε πολύ χαρούμενους. Κάποιοι άνθρωποι στη Γαλλία πίστευαν ότι η Ναντέρ δεν έπρεπε να είναι η μοναδική γαλλική ομάδα στη διοργάνωση. Αυτή η νίκη μας δίνει περηφάνια.

Αλί Τραορέ: Αυτό είναι απίστεθτο. Απίστευτο. Όταν ξύπνησαν εμείς δεν τα παρατήσαμε. Πολεμήσαμε μέχρι το τέλος, πιστέψαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε. Αυτή είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου, τώρα που τους νικήσαμε με τη Ναντέρ. Η ζωή είναι απίστευτη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη στην ιστορία της ομάδας μας και την πήραμε στην Μπαρτσελόνα. Δεν μπορείς να ονειρευτείς κάτι καλύτερο από αυτό. Ο όμιλος μας ίσως να μην είναι εκείνος με το περισσότερο ταλέντο, αλλά έχει απίστευτη καρδιά".

Μπαρτσελόνα

Μπόστιαν Νάχμπαρ: "Πιστεύω ότι η ομαδική μας συγκέντρωση καταρρίφθηκε. Είχαμε ένα μικρό προβάδισμα και από τη στιγμή που το χάσαμε δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε σωστά. Η ήττα είναι πνευματική κι εμείς κάναμε πολλά εύκολα λάθη αμυντικά και επιθετικά. Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό στη Euroleague, το κάναμε απόψε και μας κόστισε τη νίκη. Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά είναι σίγουρα μία αφύπνιση για εμάς. Καταλαβαίνω ότι είναι μία τεράστια νίκη για την Ναντέρ, αλλά είναι επίσης μία μεγάλη ήττα για εμάς. Μας βάζει σε μία θέση που δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλες εντός έδρας ήττες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ