EUROLEAGUE

Δηλώσεις: Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ

Δηλώσεις: Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στην επιθετική άμυνα της Λοκομοτίβ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη χαμένη ευκαιρία της ομάδας του. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το ματς Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Μετά το τέλος του ματς ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε: "Είμαστε χαρούμενοι με αυτή τη νίκη, αλλά και για τους ανθρώπους που ήρθαν στο γήπεδο και είδαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως και εξελίχθηκε εξάλλου. Είπαμε πριν το ματς ότι η Λοκομοτίβ κάνει πολλά κλεψίματα και παίρνει επιθετικά ριμπάουντ. Κάποιοι παίκτες τα πήγαν καλά, όπως για παράδειγμα ο Ντοντάϊ Ντρέιπερ που έπαιξε εξαιρετικά και ο Μάλκομ Ντιλέινι που ήταν ξανά στο υψηλό του επίπεδο.

Είχαμε το παιχνίδι υπό τον έλεγχο μας στο πρώτο ημίχορνο. Μετά έβαλαν κάποια δύσκολα σουτ που τους κράτησαν στο ματς. Παίξαμε το χειρότερο μας μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της Λοκομοτίβ ήταν σκληροί στην άμυνα και κέρδισαν 27 βολές. Ανακάμψαμε όμως όταν τα πράγματα φαινόντουσαν δύσκολα. Δουλέψαμε καλά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την 250η νίκη της ομάδας στην Euroleague. Είμαστε η δεύτερη ομάδα που τις φτάνει και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον".

Από τη δική του πλευρά ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε: "Είμαστε στενοχωρημένοι που χάσαμε ένα παιχνίδι έτσι όπως το χάσαμε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Είχαμε μια διαφορά 9 πόντων και το μόνο που χρειαζόταν να κάνουμε ήταν να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κάτι που δεν κάναμε. Η Μπαρτσελόνα μετά το τάιμ-άουτ βρήκε διαφορετικούς αμαρκάριστους παίκτες, γύρισε τη μπάλα καλά και έβαλε τρία σουτ στη σειρά.

Μπήκαν πολύ γρήγορα στο παιχνίδι, αλλά ακόμη κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι. Κάναμε όμως τρία λάθη στα τελευταία 2 λεπτά και τελικά χάσαμε το ματς. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια μας, όχι όμως από το αποτέλεσμα. Δεν θα έχουμε τόσες ευκαιρίες να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζεις, να ανταγωνίζεσαι και να κερδίζεις. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και κάναμε καλή δουλειά, αλλά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και δεν την αρπάξαμε. Είναι ένα μάθημα για μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαστε στο 4-1 στο τέλος του πρώτου γύρου και χρειαζόμαστε 1-2 νίκες ακόμη για να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Top-16, που είναι κι ο στόχος μας".

Ο Τζάστιν Ντόλμαν πρόσθεσε ότι: "Το πιο σημαντικό ήταν ότι πήραμε τη νίκη. Δεν παίξαμε καλά και πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην Λοκομοτίβ για αυτό, διότι η άμυνα τους μας σταμάτησε. Δεν είχαμε καλό ρυθμό, αλλά στο τέλος παίξαμε σκληρά και κερδίσαμε το παιχνίδι, που ήταν και το πιο σημαντικό. Ο Άντε Τόμιτς έπαιξε πολύ καλά. Μας κουβάλησε και πήραμε πολλούς πόντους από τις δικές του πάσες. Είχαμε και τον Σαμάρδο (Σάμιουελς) να σκοράρει στο τέλος, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό".

Ο Τόμας Σατοράνσκι συμπλήρωσε: "Είχαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μας έδωσε την ευκαιρία να ανέβουμε στην κορυφή του ομίλου και για αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Μας δίνει την αυτοπεποίθηση για τα ματς που ακολουθούν. Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας. Έπαιξαν πολύ επιθετικά στην άμυνα και μας ώθησαν σε πολλά λάθη, που έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα για μας. Καταφέραμε να επιστρέψουμε στα τελευταία λεπτά και να κερδίσουμε στην τελευταία φάση, ακόμη κι όταν έβαλαν μεγάλα σουτ στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι για τον τρόπο που αντιδράσαμε. Πρέπει να κόψουμε όμως τα φθηνά λάθη απέναντι σε τέτοιες άμυνες".

Στην αντίπερα όχθη ο Μάλκομ Ντιλέινι τόνισε: "Είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το ελέγχαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ξαφνικά σταματήσαμε να παίζουμε άμνυα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν έπρεπε να τους αφήσουμε να κάνουν τέτοια σερί, ειδικά σε ένα τόσο κομβικό σημείο. Στο τέλος έβαλαν τρία τρίποντα. Και είναι δύσκολο να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα κετός έδρας, ειδικά όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τη διαφορά που έχεις".

Τέλος, ο Ντόνταϊ Ντρέιπερ δήλωσε: "Ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, όχι απλά να παίξουμε ένα ρόλο ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι είναι ένα καλό μάθημα για μας, επειδή ήμασταν μπροστά με 10 πόντους. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να τελειώνουμε τα παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα και έκανε μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Η ομάδα μας βασίζεται στη σκληρή δουλειά και στην ομαδικότητα. Σίγουρα θα επανέλθουμε στις νίκες στο επόμενο ματς".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ