EUROLEAGUE

Break και down ο Ολυμπιακός

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ICON

Ο Ολυμπιακός έχασε με 73-71 από την Εφες στο ΣΕΦ και πλέον η πρόκριση στο φάιναλ φορ περνάει από την Πόλη.

Ο Ολυμπιακός έζησε (στο πρώτο ημίχρονο) αλλά πέθανε (στο δεύτερο) από τα τρίποντα, με αποκορύφωμα το άστοχο τελευταίο σουτ του Ερικ Γκριν. Κάπως έτσι έχασε με 71-73 από την Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και πλέον η σειρά είναι στο 1-1... Ο δρόμος προς το φάιναλ φορ περνάει πλέον από την Πόλη και τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Οι Τούρκοι έχουν το πλεονέκτημα και ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει καρδιά. Ο δεύτερος προημιτελικός ήταν διαφορετικός, η Εφές εγκλώβισε τους ερυθρόλευκους που τα περιμέναν όλα από Σπανούλη και Πρίντεζη κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία

MVP

Ο Μπράιαν Ντάνστον πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε στο ΣΕΦ και το συνδύασε με μεγάλη εμφάνιση. Είχε 16 πόντους με 6/6 βολές, 5/6 δίποντα, πήρε 4 ριμπάουντ, έκανε 5 ασίστ και είχε 27 στην αξιολόγηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός είχε 9/18 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ασταμάτητος και να αρχίζει με 5 στα 6. Στο δεύτερο δεν ήταν το ίδιο εύστοχος, είχε 2 στα 12 και γι αυτό έπαψε να έχει λύσεις στην επίθεση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δύο φορές ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε σχήμα στην περιφέρεια με Σπανούλη και Γκριν, δύο φορές ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ιδανικά στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά ασφαλείας. Εκεί, λοιπόν, που φανηκε ότι "καθαρίζει" το ματς, ήρθε ένα σερί 0-8 της Εφές που άλλαξε τη ροή του αγώνα, έβαλε πάλι στο ματς τους Τούρκους και τους βοήθησε να πάρουν το διπλό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Εφές μπήκε αποφασισμένη και καθόλου φοβισμένη στο ΣΕΦ για το δεύτερο ματς κι αυτό φάνηκε νωρίς. Το 2-8 στο 3' ήταν μήνυμα για τη συνέχεια, έστω κι αν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αμέσως σε 8-8 με τρίποντα από Σπανούλη και Πρίντεζη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν σκορ από επτα παίκτες στην πρώτη περίοδο έχοντας εξαιρετικά στατιστικά, την ίδια στιγμή που οι ερυθρόλευκοι τα περίμεναν όλα από Πρίντεζη και Σπανούλη. Οι δυο τους είχαν τους 17 από τους 22 πόντους του Ολυμπιακού, που εκτός των άλλων δεν είχε αποτελεσματικότητα στην άμυνα. Κάπως έτσι, λοιπόν, ήρθε το 22-23 στο δεκάλεπτο.

Η Εφές έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση, αλλά η είσοδος του Γιανγκ έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό και ο Γκριν πήρε το... όπλο του. Πέντε συνεχόμενοι δικοί του πόντοι ήρθαν στο πιο κατάλληλο σημείο και στο 14' έγινε το 30-27. Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη βοήθησε την ομάδα του να πάρει και πάλι ανάσα με δύο πολύ δύσκολα τρίποντα (36-33 στο 17). H ταυτόχρονη παρουσία Σπανούλη - Γκριν αποδείχθηκε ευεργετική για τους ερυθρόλευκους που βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν στην επίθεση χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην άμυνα και με τον αρχηγό να φτάνει τα πέντε τρίποντα στο ημίχρονο, ήρθε το 44-37 εν μέσω αποθέωσης.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στα πρώτα τέσσερα λεπτά της επανάληψης, δεν έβαλε καλάθι και η Εφές μείωσε σε 44-41. Οι ερυθρόλευκοι όμως διατήρησαν τον έλεγχο, κυρίως χάρη στην άμυνά τους και τις προσπάθειες των Πρίντεζη και Γιανγκ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 54-51, με επί μέρους 10-14 δηλαδή, κάτι ενδεικτικό της εικόνας των δύο ομάδων.

Ο Χάνεϊκατ ήταν ασταμάτητος στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου και η Εφές έκανε το 54-56 στο 32'. Ο Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ και επανέφερε το σχήμα με Σπανούλη- Γκριν στην περιφέρεια, κάτι που έδωσε αμέσως τη λύση. Στο 35' ο Ολυμπιακός έκανε το 65-58 με επί μέρους 11-2 και ο κόσμος ήταν πάλι όρθιος στις εξέδρες. Ο Περάσοβιτς πήρε τάιμ άουτ, η Εφές έκανε σωστές επιλογές και με ελεύθερα τρίποντα από Ερτέλ και Γκρέιντζερ μείωσε αμέσως σε 65-64. Ο Μπράουν έκανε και το 65-66 στο 37', το σερί έγινε 0-8 και ήρθε η σειρά του Σφαιρόπουλου για τάιμ άουτ.

Ο Πρίντεζης πήρε τη σκυτάλη και από τα χέρια του έγινε το 71-69, ενώ απέμεναν 1:39 πριν από το τέλος. Ομως ο Γκρέιντζερ και ο Κερκ έβαλαν μπροστά την Εφές με 71-73 (μεσολάβησαν δύο άστοχες βολές του Πρίντεζη), ο Παπανικολάου και ο Κερκ δεν τα κατάφεραν και στα 8'' ο Ολυμπιακός είχε μια τελευταία ευκαιρία. Ο Γκριν πήρε την μπάλα, σούταρε για τρεις, ήταν άστοχος κι έτσι η Εφές έκανε το μπρέικ.

Tα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Πρίντεζης: "Με πείραξαν οι βολές, πρέπει να αντιδράσουμε"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ