EUROLEAGUE

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Εννέα μπασκετικοί συντάκτες της 24MEDIA ψήφισαν τον παίκτη της EuroLeague που θα κάνει φέτος την έκρηξη. Για την ιστορία, είπαν και οι εννέα διαφορετικό αθλητή!

Ρίξαμε το ερώτημα στο τραπέζι. " Ποιος παίκτης θα κάνει φέτος τη μεγαλύτερη έκρηξη στη EuroLeague;". Ζητήσαμε τη γνώμη των μπασκετικών συντακτών της 24MEDIA και το αποτέλεσμα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Γιατί; Επειδή προέκυψαν εννέα διαφορετικοί μπασκετμπολίστες! Διαβάστε αναλυτικά την άποψη κάθε συντάκτη.

Ο Γιάννης Φιλέρης τον βρήκε στον Πειραιά

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Είναι η τέταρτη σεζόν, που θα τον δούμε στην Ευρωλίγκα, ουσιαστικά η δεύτερη σε ρόλο βασικού στελέχους του Ολυμπιακού. Τα δυο πρώτα χρόνια, άλλωστε, ήταν άτυχος λόγω των σοβαρών τραυματισμών του. Πέρσι, έκανε το πρώτο σταθερό βήμα σαν παίκτης επιπέδου EuroLeague και μάλιστα σε ένα ρόλο, που δεν ήταν συνηθισμένος. Ο Ιωάννης έγινε τεσσάρι, ερχόμενος σαν πρώτη λύση, πίσω από τον Πρίντεζη.Έπαιξε σε 24 αγώνες, έχοντας 5.7π (45%δ., 40%τρ., 69.2%β.) 2.7ρ. και 0.7 ασίστ. Επειδή, πλέον, στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, οι ρόλοι έχουν κατανεμηθεί από την αρχή, η χρονιά ανήκει και στον Ιωάννη. Λογικά θα είναι καλύτερος.Πρώτον: έχει συνηθίσει, πλέον, τη θέση παίζοντας στο "4".Δεύτερον: η εμπειρία της προηγούμενης σεζόν, είναι πολύ σημαντικήΤρίτον και κυριότερον: Ο Ολυμπιακός έκανε μια σημαντική κίνηση το καλοκαίρι, αφήνοντας εκτός πλάνου την απόκτηση ξένου τεσσαριού ανοίγοντας το χώρο για χάρη του (και του Αγραβάνη, επίσης)Είναι μια σεζόν, που ο Ιωάννης μπορεί πράγματι να κάνει το "μπαμ" και να δείξει πόσο σημαντικός παίκτης μπορεί να είναι, Μόλις στα 22 του...

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος δεν σηκώνει κουβέντα

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Ο Λούκα Ντόνσιτς. Την ώρα που η ανάδειξη ταλέντων έχει γίνει δύσκολο (και ασύμφορο - αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) σπορ για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα επενδύουν σε νέα ταλέντα, έστω και εισαγώμενα. Οι Μαδριλένοι από την περσινή σεζόν δεν δίστασαν να ρίξουν στα βαθιά τον γεννημένο το 1999 Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος πρόλαβε να δείξει σε όλο τον κόσμο την μπασκετική του στόφα και μάλιστα απέναντι στους δυσκολότερους αντιπάλους, όπως η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ (στη Μόσχα). Φέτος ο Ντόνσιτς, το πουλέν του Πάμπλο Λάσο, θα έχει ακόμη περισσότερο χώρο για να λάμψει. Η "βασίλισσα" έχασε μεν τον Σέρχιο Ροντίγκεθ, αλλά αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει με κάποιον σούπερ-σταρ. Αντίθετα επανέφερε τον Ντόνταϊ Ντρέιπερ (που έχει εξάλλου κοινοτικό διαβατήριο) για έναν συμπληρωματικό ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ντόνσιτς - στο χέρι του είναι - θα βρει το κενό για να λάμψει. Αν μπορεί να το κάνει; Ασφαλώς και μπορεί. Έχει την αθλητικότητα, έχει το ταλέντο και πάνω από όλα έχει το θράσος. Ήδη ο κόσμος παραμιλάει από την περασμένη σεζόν, όταν και έδειξε ψήγματα του ταλέντου του. Φέτος το πάλκο του ανήκει.

Ο Χάρης Σταύρου διάλεξε κι ο παίκτης... τραυματίστηκε!

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Ο Rodrigue Beaubois. Στα 28 του χρόνια ο Γάλλος από τη Γουαδελούπη αισθάνεται εδώ και μια διετία αναγεννημένος. Από τους Dallas Mavericks (είχε 8.4 και 8.9 πόντους τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012) βρέθηκε εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών στο Βέλγιο, έπαιξε στη Σαρλερουά, συνέχισε σε Λε Μαν και Στρασμπούργκ και έκανε πέρυσι εξαιρετική σεζόν στη Euroleague (11.8 πόντοι ανά 24 λεπτά συμμετοχής). Πήρε την "καλή" μεταγραφή, πήγε στη Μπασκόνια για να καλύψει το κενό των Mike James - Darius Adams και θα έχει την ευκαιρία μέσα από το σύστημα των Βάσκων να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Βρίσκεται στην πιο παραγωγική του ηλικία και αν νιώσει ξανά δυνατός, θα είναι ασταμάτητος. Δεν πασάρει πολύ καλά για άσος, όμως είναι πολύ αθλητικός και σκοράρει από κάθε θέση του παρκέ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες εξαιτίας μιας θλάσης που υπέστη στην προετοιμασία της Μπασκόνια.

Πήγε πολύ βόρεια η Νίκη Μπάκουλη

Related content

Ο Κέβιν Πάνγκος. O Λούκα Ντόνσιτς είναι η προφανής επιλογή, γιατί ο Ντρέιπερ δεν είναι Ροντρίγκεθ (μολονότι κλήθηκε να καλύψει αυτό το κενό) και ο 17χρονος Σλοβένος έχει το ταλέντο και το μέγεθος για να κάνει τη δουλειά. Για το πολυσυλλεκτικό του πράγματος, ωστόσο θα διαλέξω τον Κέβιν Πάνγκος, που δεν τον λες "τσικό" (είναι 23 και σε χώρες που δεν είναι η Ελλάδα, παίκτες σε αυτήν την ηλικία δεν θεωρούνται prospects), αλλά βρίσκεται προ της πρώτης σεζόν του στη Euroleague. Επιπροσθέτως, είναι ένα "καθαρό" πόιντ γκαρντ, ο οποίος θα τεθεί υπό τις οδηγίες ενός μετρ του είδους, όπως είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Και από αυτήν την ένωση, μόνο καλά πράγματα μπορούν να προκύψουν.

Έμεινε Αθήνα ο Νότης Ψιλόπουλος

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Παππάς. Ύστερα από την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, συν την παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένο πως ο ρόλος του Νίκου Παππά θα αναβαθμιστεί. Μετά από μία δύσκολη περσινή σεζόν για τον ίδιο, ο οποίος ουσιαστικά είχει τεθεί εκτός ομάδας, φέτος θα έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον και παράλληλα θα του δοθεί η δυνατότητα να δείξει τις ηγετικές του ικανότητες. Διαθέτει ταλέντο, αλλά το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να παρουσιαστεί ώριμος και κυρίως να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του. Αν όλα αυτά τα κάνει πράξη, τότε είναι δεδομένο πως θα δούμε φέτος την δική του αγωνιστική... έκρηξη (όπως έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Ολυμπιακό το 2011 στα 26 του, στην ίδια ηλικία), πρωταγωνιστώντας με τους "πράσινους", μπαίνοντας στην λίστα με τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague. Στο χέρι του είναι να το καταφέρει.

Δεν φεύγει από το ΣΕΦ ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Ο Κεμ Μπιρτς. Στα 24 του χρόνια, έγινε παίκτης Ευρωλίγκα... Ο Καναδός εντυπωσίασε στην μικρομεσαία Ουσάκ στο τουρκικό πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Κλασικός σέντερ για ευρωπαϊκή διοργάνωση, που δεν είναι ψηλός (2.06), αλλά έχει το άλμα και τα αθλητικά προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Αν τα βρει με τον Σπανούλη και συνεργαστεί μαζί του, σε δύο χρόνια θα έχει τριπλασιάσει το κασέ του.
Δεν φεύγει από το ΟΑΚΑ ο Αλέξανδρος Τρίγκας

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η αναμονή έχει λάβει τέλος για τον 19χρονο φόργουορντ, ο οποίος πέρσι απέδειξε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει σημαντικά στον Παναθηναϊκό. Εδώ και τώρα. Η εικόνα του στους τελικούς της Basket League είναι ενδεικτική της αγωνιστικής του ετοιμότητας για το υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό δημιουργό για το "τριφύλλι" είτε από το "3" είτε από το "4", να αμυνθεί σε δύο θέσεις, να βοηθήσει πολύ στα ριμπάουντ (είναι εξαιρετικός σε αυτόν τον τομέα) και να προστατεύσει το καλάθι με το σώμα του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τού έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθησή του κάθε φορά που πατά το παρκέ είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας του, με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Φέτος είναι η χρονιά της εκτόξευσης!

Ο Λεωνίδας Πιστιόλης πηγαίνει με το... πουλέν του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Ο Τσέντι Οσμάν. Από τα 19 του χρόνια είναι αναπόσπαστο μέρος του rotation της Anadolu Efes. Την προηγούμενη σεζόν ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα σε 12 αγώνες, έπαιζε σχεδόν 20 λεπτά κατά μέσο όρο και έβαζε περίπου 8 πόντους. Αν απορείτε λοιπόν τι... σόι έκρηξη μπορεί να κάνει φέτος ο Όσμαν, η απάντηση είναι απλή: να γίνει ο ηγέτης της τουρκικής ομάδας. Μπορεί; Γιατί όχι; Η επερχόμενη χρονιά θα είναι άλλωστε η τελευταία του στην Ευρώπη. Τη σεζόν 2017-18 ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα πάει στο ΝΒΑ, θα γίνει μέλος των Cavaliers και φέτος είναι η ευκαιρία του να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να αλλάξει επίπεδο.

Βρήκε τον επόμενο μεγάλο Σέρβο ο Στέφανος Μακρής

Αυτός θα κάνει φέτος την έκρηξη...

Ο Μάρκο Γκούντουριτς. Ο Λούκα Ντόνσιτς της Ρέαλ Μαδρίτης είναι η λογική επιλογή. Οι πιτσιρικάδες Αζάια Χάρτενστέιν της Ζαλγκίρις και Ρόντιονς Κούρουκς της Μπαρτσελόνα μοιάζουν έτοιμοι αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουν ευκαιρίες φέτος. Ο Μάρκο Γκούντουριτς όμως είναι αυτός που θα έχει το μεγαλύτερο κίνητρο από όλους. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει την τάση κάθε χρόνο να πετάει και καινούριο “φυντάνι”. Και ο 21χρονοςcomboγκαρντ, ο οποίος ενδέχεται να δηλώσει και διαθεσιμότητα στο φετινό ντραφτ, μοιάζει να είναι ο επόμενος στη μεγάλη λίστα του Σερβικού συλλόγου. Ο Γκούντουριτς είναι ένας σύγχρονος γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και η λογική λέει ότι φέτος θα έχει μεγαλύτερο ρόλο από πέρυσι, όπου προλάβαινε να σημειώσει 7.1 πόντους, να κατεβάσει 1.5 ριμπάουντ και να μοιράσει 1.4 ασίστ σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ