EUROLEAGUE

Αυτοί που ξέρουν από... προκρίσεις

Αυτοί που ξέρουν από... προκρίσεις

Τα προημιτελικά είναι μία επίπονη διαδικασία για κάποιους, ενώ για άλλους είναι ακόμα μία ημέρα στη δουλειά. Δείτε ποια ομάδα δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στη φάση των playoffs

Ένα από τα πιο συναρπαστικά ΤΟΡ 16 όλων των εποχών ολοκληρώθηκε και πλέον όλη η μπασκετική Ευρώπη περιμένει με... κομμένη την ανάσα τη συνέχεια. Από τις 24 ομάδες που βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης μόλις 8 έχουν απομείνει να διεκδικούν το τρόπαιο και στις 26 του μήνα μόλις 4.

Γνωρίζοντας πλέον τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών και τα ζευγάρια που έχουν προκύψει, το Euroleague Greece γύρισε το χρόνο πίσω και αναζήτησε το ποσοστό επιτυχίας - πρόκρισης που έχουν οι ομάδες όποτε έφτασαν σε αυτό το σημείο. Αλήθεια ποιον αντίπαλο δεν θα θέλατε με τίποτα να συναντήσει στα play offs η αγαπημένη σας ομάδα;

Η ΤΣΣΚΑ παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο της ομάδας - φόβητρο των playoffs, καθώς στις 12 φορές που βρέθηκε στα προημιτελικά έχει αντίστοιχες προκρίσεις. Καμία ομάδα στα χρονικά της Euroleague δεν κατάφερε να αποκλείσει τους Ρώσους σε αυτή τη φάση που έχουν 100%, ενώ στην απέναντι πλευρά βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε που έχει 1 πρόκριση σε 3 προσπάθειες. Ήτοι 33%.

Πίσω από τους Μοσχοβίτες της ΤΣΣΚΑ συναντάμε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όποτε φτάνει στα playoffs κατά 60% τα καταφέρνει και προκρίνεται, ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 58% είναι η Μπαρτσελόνα.

Αυτοί που ξέρουν από... προκρίσεις

Ομάδα

Παρουσίες play offs

Final 4

Προκρίνεται κατά...

ΤΣΣΚΑ

12

12

100%

Λαμποράλ

8

4

50%

Φενέρμπαχτσε

3

1

33%

Παναθηναϊκός

10

6

60%

Μπαρτσελόνα

12

7

58%

Ρεάλ

7

4

57%

Λοκομοτίβ

1η φορά σε play off

-

-

Ερυθρός Αστέρας

1η φορά σε play off

-

-

Η καταμέτρηση ξεκινάει από τη σεζόν 2001-02

Twitter: @Karamousadakis

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ