EUROLEAGUE

Αυλαία με νίκη και μαγικό Κάρολ η Ρεάλ

Αυλαία με νίκη και μαγικό Κάρολ η Ρεάλ

Ο Τζέισι Κάρολ είχε... τρελά κέφια στη Μαδρίτη και η Ρεάλ επικράτησε δύσκολα της Αναντολού Εφές με 97-80, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο με πέντε συνεχόμενες νίκες.

Η Ρεάλ έκλεισε την κανονική περίοδο όπως την άνοιξε, έξι μήνες πριν: εντυπωσιακά. Και με το one man show του Τζέισι Κάρολ βεβαίως βεβαίως! Ο Αμερικανός γκαρντ ξεσάλωσε στην τέταρτη περίοδο και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Αναντολού Εφές με 97-80, σε ένα ματς στο οποίο μέχρι το 36' η διαφορά ήταν μόλις στους δύο πόντους υπέρ των γηπεδούχων.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη και η ένατη στα τελευταία 10 παιχνίδια για τη Ρεάλ, η οποία έκλεισε την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ και την πρώτη στην κατάταξη της EuroLeague. Βέβαια, τον αντίπαλο της στους “8” τον γνώριζε από πριν. Θα είναι η Νταρουσάφακα, με τους Μαδριλένους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά.

O MVP

Ο Τζέισι Κάρολ έκανε απίστευτα πράγματα στο Βίζινκ Σέντερ της Μαδρίτης. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ έβαλε 20 από τους 29 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και ήταν ο υπεύθυνος για το ξέσπασμα που έκανε η Ρεάλ, ανοίγοντας διάπλατα τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Ο Κάρολ τελείωσε το ματς με 29 πόντους, 3/3 δίποντα, 7/8 τρίποντα, 2/3 βολές και 29 πόντους στο Index Rating.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρεάλ είχε 8/10 τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, προεξάρχοντος βέβαια του Τζέισι Κάρολ, ο οποίος εκτέλεσε την Αναντολού. Συνολικά η ομάδα του Πάμπλο Λάσο τελείωσε το παιχνίδι με 15/30 τρίποντα και μοίρασε 26 ασίστ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της Ρεάλ στην τέταρτη περίοδο. Για την ακρίβεια στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Η Εφές προηγούνταν με 70-71 στο 33' και το σκορ ήταν 76-74 στο 36'. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά όμως η Ρεάλ σημείωσε 21 πόντους με 5/6 σουτ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αν και δεν παρουσίαζε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, το παιχνίδι στο Βίζινκ Σέντερ έσπασε καρδιές. Επί 36 λεπτά τουλάχιστον. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν διαρκώς στο σκορ επί τριάμισι δεκάλεπτα. Η Εφές είχε μάλιστα το προβάδισμα την περισσότερη ώρα και ήταν αυτή που ξέφυγε με 18-26 στο 12'. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που απέκτησε κάποια εκ των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ με 37-36.

Η Ρεάλ προηγήθηκε με 42-36 στο 22' αλλά η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν τα παράτησε. Προηγήθηκε εκ νέου με 42-43 στο 23' και δεν άφησε τη Ρεάλ να ξεφύγει σε κανένα σημείο στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 76-74 στο 36' και το παιχνίδι έμοιαζε να οδεύει προς συγκλονιστικό φινάλε. Μέχρι που ο Κάρολ ανέλαβε δράση. Ενα τρίποντο του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ έκανε την αρχή, ένα δεύτερο του Ντρέιπερ άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά και αίφνης το παιχνίδι μετατράπηκε σε περίπατο, με τη Ρεάλ να ξεφεύγει ακόμα και με 17 πόντους διαφορά στο φινάλε. Η Εφές γνώρισε τη 10η σερί ήττα της στη Μαδρίτη, όπου έχει να κερδίσει αγώνα από τις 26/1/2005.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 37-36, 62-60, 97-80

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ