EUROLEAGUE

Ασταμάτητοι Ντε Κολό-Τεόντοσιτς και ΤΣΣΚΑ

Ασταμάτητοι Ντε Κολό-Τεόντοσιτς και ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε νικηφόρα (και πάλι) από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας με 93-87 της Εφές και έφτασε έτσι στις τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Τεόντοσιτς - Ντε Κολό.

Στο 3-0 βρίσκεται πλέον το νικηφόρο ξεκίνημα της πρωταθλήτριας ΤΣΣΚΑ, που φεύγει και πάλι με τη νίκη από την Κωνσταντινούπολη. Μετά τη Γαλατάσαραϊ νίκησε και την Εφές με... χάρις στους 24 πόντους και τις 6 ασίστ του Νάντο Ντε Κολό και τος 15 πόντους και τις 8 ασίστ του Μίλος Τεόντοσιτς. Αυτοί ήταν που κουβάλησαν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν αυτοί που "καθάρισαν" στο τέλος όταν οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μετά το -12 του ημιχρόνου κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Από τους Τούρκους, που έχουν κάνει 0-3 στο ίδιο διάστημα, ξεχώρισε ο ΝτιΣόν Τόμας με 16 πόντους (είχε όμως 2/7 τρίποντα, αρκετά εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο), ο Ντέρικ Μπράουν (14 πόντοι) και ο Μπράις Κότον (12 πόντοι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΣΣΚΑ παρατάχθηκε χωρίς τον Τζέιμς Όγκαστιν, που δεν ήταν στην αποστολή.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των νικητών

O MVP

Ο Νάντο ΝτεΚολό! Ποιος άλλος; Τέλειωσε το ματς με 26 πόντους, έχοντας 7/12 δίποντα και 12/13 βολές. Πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και κέρδισε 11 φάουλ. Μάλιστα το δικό του γκολ-φάουλ ήταν αυτό που έβαλε την ΤΣΣΚΑ ξανά στη θέση του οδηγού, όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για δεύτερη και τελευταία φορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν την περιφερειακή γραμμή της ΤΣΣΚΑ, που είναι και το μεγάλο της όπλο. Οι ΝτεΚολό-Τεόντοσιτς, αλλά και οι Τζάκσον-Χίγκινς στο πρώτο ημίχρονο έκαναν μεγάλη ζημιά. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να οδηγήσουν τον αντίπαλο σε λάθη, αλλά η ποιότητα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη υπερτέρησε τελικά. Όσο για τη φάση του αγώνα; Ήταν η μακρινή πάσα του Τεόντοσιτς που μετά το άστοχο λέι-απ του Γκρέιτζερ πρόλαβε να δει σε κλάσματα του δευτερολέπτου τον Ντε Κολό, που πέτυχε το γκολ-φάουλ και έδωσε σε καθοριστικό σημείο την απαιτούμενη ώθηση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ξεχώρισε - αλλά αρνητικά - το ποσοστό της Εφές στις βολές. Οι Τούρκοι είχαν 3/12 βολές. Με τους δύο "πύργους" (Ντάνστον και Όμιτς) να έχουν 2/10!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να επιβάλλει τον γρήγορο ρυθμό της. Με πρωταγωνιστή τον Ντε Κολό (9 πόντοι) και τον Μίλος Τεόντοσιτς που ήρθε από τον πάγκο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε με 26-23 στο δεκάλεπτο. Παράλληλα σ' αυτό το διάστημα οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να καλύψουν το κενό του τραυματία Όγκαστιν, χρησιμοποιώντας από νωρίς μάλιστα ένα κοντό σχήμα με Βοροντσέβιτς και Χριάπα.

Στη δεύτερη περίοδο αυτός που άλλαξε την εικόνα του αγώνα ήταν ο Κόρεϊ Χίγκινς. Με 9 μαζεμένους πόντους ο Αμερικάνος γκαρντ-φόργουορντ χάρισε στην ΤΣΣΚΑ ένα διψήφιο προβάδισμα (25-37), το οποίο η ομάδα του κράτησε ως την ανάπαυλα (37-49), με τη μεγαλύτερη ως τότε διαφορά να φτάνει τους 14 πόντους (33-47). Συνολικά η περιφερειακή 4άδα των Ρώσων (Ντε Κολό, Τζάκσον, Τεόντοσιτς, Χίγκινς) είχε 32 από τους 49 πόντους και 8 ασίστ από τις 12 ασίστ (!). Αντίστοιχα οι Τούρκοι είχαν πάρει σκορ μόνο από τους Κότον και Γκρέιτζερ, την ώρα που οι ψηλοί τους αστοχούσαν στη μια βολή μετά την άλλη (1/9 είχαν οι Ντάνστον και Όμιτς ως το ημίχρονο).

Στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ κράτησε σταθερό προβάδισμα παρά την αντεπίθεση της Εφές, που κατάφερε σ' αυτό το διάστημα να βελτιώσει τις συνεργασίες της και να πετύχει αρκετά εύκολα καλάθια με τελικές πάσες στους ψηλούς που έκαναν τη ζημιά στην καρδιά της ρωσικής ρακέτας. Το 63-69 του 30' ήταν μόνο η αρχή. Η Εφές με πρωταγωνιστή τον ΝτιΣόν Τόμας και τον Ντέρικ Μπράουν κατάφεραν όχι απλά να ροκανίσουν τη διαφορά, αλλά να ισοφαρίσουν κιόλας. Δύο φορές μάλιστα: τη μια με τρίποντο του Ερτέλ (71-71) και την άλλη στο 36' (82-82) με σουτ του Τόμας.

Και στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη οι Ρώσοι αντέδρασαν άμεσα. Ο Τεόντοσιτς τη μια φορά και ο ΝτεΚολό την επόμενη έδωσαν ξανά το προβάδισμα. Ο Σέρβος μαλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο (82-89 στο 1.35') για να φτάσουμε τελικά στο 87-93.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-26, 37-49, 63-69, 87-93

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ