EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 71-78

Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 71-78

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 78-71, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από το Μιλάνο, διατηρώντας το αήττητο ρεκόρ της στη διοργάνωση (8-0)

Το 8 στα 8 έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία αν και αδιάφορη βαθμολογικά, πέρασε από το Μιλάνο πετυχαίνοντας μία ακόμα νίκη.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δεν πήραν τη νίκη που θα ήθελαν για να "κατοχυρώσουν" την πρόκρισή τους, ωστόσο αυτό που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τέλος με σερί 8-0.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τα στατιστικά του αγώνα

Η Ρεάλ από την πλευρά της, ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πέτυχε μία ακόμα νίκη, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, μαζί με τον Ολυμπιακό. Και μαθηματικά 1η είναι η Ρεάλ Μαδρίτης στον Β' όμιλο, μετά την 8η νίκη της.

Ο αγώνας

Η Αρμάνι Μιλάνο μπαίνοντας στο παρκέ για το παιχνίδι με τη Ρεάλ, είχε σαν στόχο να διατηρήσει το ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα, ούτως ώστε να μην επιτρέψει στους Ισπανούς να τρέξουν. Στο α' δεκάλεπτο σε κάποια σημεία το κατάφερε, σε κάποια άλλα όχι... Το πήγε καλά μέχρι το πεντάλεπτο, όμως το 11-9 έγινε 11-17 χάρη σε ένα γρήγορο σερί 8-0 των Μαδριλένων. Ο Ροντρίγκεθ έκανε το 14-21 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 7 πόντους, αλλά τελικά ο Νικολό Μέλι μείωσε σε 19-23 στο τέλος της περιόδου.

Στο 12' ο Κιότι μείωσε σε 21-25, όμως ακολούθησε ένας πραγματικός καταιγισμός τριπόντων από πλευράς Ρεάλ. Με τρίποντα των Κάρολ (2), Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ, η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί με 21-37, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 16 πόντους! Αυτό το 12-0 ήταν όπως καταλαβαίνετε το σημείο στο οποίο και κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι, καθώς έκτοτε η Αρμάνι Μιλάνο δεν κατάφερε να πλησιάσει. Οι Ισπανοί έφυγαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-48, σουτάροντας με 50% στα τρίποντα (8/16).

Παρ' ότι γηπεδούχοι, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά εκτός από τα τρίποντα και στα δίποντα. Οπότε, ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να μαζέψουν τη διαφορά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 12 πόντους (36-48, 38-50), όμως η Ρεάλ με ένα επιμέρους 8-2 ξέφυγε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στο +18 την υπέρ της διαφορά (40-58).

Το 46-63 του γ΄δεκαλέπτου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Ιταλούς. Ωστόσο, η Αρμάνι έπαιξε το τελευταίο της χαρτί στο παιχνίδι. Σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά και κατάφερε να μειώσει σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα. Το 63-78 μετατράπηκε σε 71-78 με τη λήξη του αγώνα, με τους Ιταλούς να τρέχουν ένα σερί 8-0 και τον Ντέιβιντ Μος να γράφει το τελικό σκορ.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ