EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Νίζνι 59-79

Αρμάνι Μιλάνο - Νίζνι 59-79

Αν και "σταχτοπούτα" του Top 16, η Νίζνι κέρδισε εκτός έδρας την Αρμάνι Μιλάνο (79-59), στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε τα πάντα στο παιχνίδι.

Η Νίζνι προκρίθηκε στο Top 16 στο... παρά πέντε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Το απέδειξε απόψε (2/1) απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 79-59. Η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του Top 16 και μπήκε από νωρίς σε τροχιά τετράδας. Είναι νωρίς βέβαια ακόμα (με δεκατρία ματς να απομένουν), αλλά δεν θα περάσουν όλες οι ομάδες από το Μιλάνο.

Οι Ρώσοι κυριάρχησαν στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 28-9!), οπότε και "καθάρισαν" το παιχνίδι, με τον Λούκα Μπάνκι να ψάχνει τρόπους να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά να μην τα καταφέρνει. Οι Τρέι Τόμπκινς (19π.-15ριμπ.) και Αρτσιόμ Παραχούσκι (18π.) αποτέλεσαν τους παίκτες που ηγήθηκαν, την ώρα που οι Τέιλορ Ρότσεστι (19π.-8ασ.) και Τάρενς Κίνσεϊ (15π.-8ριμπ.) συμπλήρωσαν το... ρωσικό καρέ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι είπαν οι νικητές

Ο αγώνας

Η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως... δεν ήταν καλά. Γι αυτό η Νίζνι φρόντισε να προηγηθεί με οκτώ πόντους (0-8) στο 5ο λεπτό, την ώρα που η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αναζητούσε τρόπους να σκοράρει. Ανεπιτυχώς όμως. Το πρώτο καλάθι των Ιταλών μπήκε δια χειρός Τζεντίλε και σταδιακά πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Κάτι που αντικατοπτρίστηκε από το +2 (16-14) με το οποίο προηγήθηκε στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αστοχία των ομάδων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά αυτό δεν προβλημάτισε τους γηπεδούχους. Αντίθετα, η Νίζνι ήταν αυτή που προβληματίστηκε περισσότερο με αποτέλεσμα να δει τη διαφορά να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Όχι ότι το +4 (35-31) της Αρμάνι Μιλάνο ήταν... απαγορευτικό εν όψει της επανάληψης, απλά έβαζε ένα ακόμη (μικρό βέβαια) εμπόδιο στην προσπάθεια των παικτών του Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Το εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο των Ρώσων αρκούσε όμως για να φέρει τούμπα το παιχνίδι και, παράλληλα, να τους δώσει σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Η "σταχτοπούτα" του Top 16 κέρδισε την τρίτη περίοδο με 28-9 (!), σουτάροντας με 11/15 εντός παιδιάς και προβληματίζοντας τον Λούκα Μπάνκι ολοένα και πιο πολύ.

Για να προκύψει βέβαια το +15 (44-59) του 30ου λεπτού χρειάστηκε να βάλουν... το χεράκι τους οι Τόμπκινς (19π.-14ριμπ. μέχρι τότε) και Ρότσεστι (11π.-8ασ.), που αποτέλεσαν το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας τους.

Σα να μην έφτανε αυτό -για την Αρμάνι Μιλάνο- ήρθε και το -20 (44-64) του 32ου λεπτού για να "γράψει" τον επίλογο της αναμέτρησης. Τί έγινε στα τελευταία οκτώ λεπτά; Τίποτα ουσιαστικό που να μπορεί να αλλάξει την ιστορία του παιχνιδιού. Η Νίζνι έκανε... ποδαρικό στο Top 16 με νίκη (79-59), βγάζοντας από νωρίς τους Ιταλούς από την πορεία τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 35-31, 44-59, 59-79.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ