EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας: Η αρχόντισσα και ο αλήτης

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας: Η αρχόντισσα και ο αλήτης

Αρμάνι Μιλάνο και Ερυθρός Αστέρας βιώνουν πορείες αντιστρόφως ανάλογες με τα μπάτζετ τους, σε μία ακόμα απόδειξη ότι στο μπάσκετ κάποια πράγματα είναι πάνω από τα χρήματα.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μία από τις πιο πλούσιες ομάδες στην Ευρώπη. Τα λεφτά ρέουν άφθονα και οι επιλογές όταν βγαίνει στην αγορά να ψάξει για παίκτες είναι (σχεδόν) αμέτρητες.

Ο Ερυθρός Αστέρας από την πλευρά του είναι η πιο πλούσια ομάδας της... Σερβίας. Στην αντίστοιχη λίστα στην EuroLeague ωστόσο βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις παρέα με την Ζαλγκίρις Κάουνας όταν κάποιος ψάχνει τα μπάτζετ των ομάδων. Για την ακρίβεια, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες ακόμα και στο EuroCup και το Basketball Champions League που έχουν υψηλότερο μπάτζετ από τον Πρωταθλητή Σερβίας. Και δεν έχει καμία μα καμία σημασία.

Αρμάνι Μιλάνο και Ερυθρός Αστέρας κοντράρονται σήμερα (16/3, 21:45, Live Blog από το Sport24.gr και το EuroLeague Greece) για την 26η αγωνιστική σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν είναι οι... κόκκινες εμφανίσεις! Γιατί, σε όλα τα υπόλοιπα, από το μπάτζετ, μέχρι τα ρόστερ, τις προσδοκίες και την πορεία τους, δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο!

Ίδιοι στόχοι, άλλα ποσά, αντίστροφες πορείες

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας: Η αρχόντισσα και ο αλήτης


Η Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε ακόμα μία σεζόν με στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω. Άνοιξε λοιπόν το... σεντούκι της και σκόρπισε αβέρτα χρήματα προκειμένου να φέρει στο Μιλάνο παίκτες με μεγάλο όνομα όπως ο Ρίκι Χίκμαν, ο Ζόραν Ντράγκιτς και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ενώ διατήρησε τους – έχοντες αρκετά “αλμυρό” συμβόλαιο – Κρούνοσλαβ Σιμόν, Μίλαν Μάτσβαν, Ρακίμ Σάντερς, Τζαμέλ ΜακΛίν και Αλεσάντρο Τζεντίλε, με τον τελευταίο ως γνωστόν να απομακρύνεται κάποια στιγμή με προορισμό τον Παναθηναϊκό, πριν τελικά φτάσει να προπονείται μόνος του.

Ο Ερυθρός Αστέρας από την πλευρά του δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει μετρημένες κινήσεις, χάνοντας μάλιστα το καλοκαίρι τέσσερις από τους καλύτερους παίκτες του (Μάικ Ζίμπρες, Κουίνσι Μίλερ, Τέρενς Κίνσεϊ και Βλάντιμιρ Στίματς). Έφερε λοιπόν τους Όγκνιεν Κούζμιτς και Μίλκο Μπιέλιτσα, φρόντισε ώστε να επιστρέψει ο Τσαρλς Τζένκινς και κάποια στιγμή προχώρησε στην απόκτηση των (“φτηνών”) Νέιτ Ουόλτερς και Ντιόν Τόμπσον. Ο στόχος ξεκάθαρος: Να φανεί η ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική γινόταν στην πιο απαιτητική EuroLeague της ιστορίας, “χτίζοντας” πάνω στην περσινή πορεία που την έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με την σεζόν λοιπόν να βρίσκεται στην τελική ευθεία της, καθώς πλέον απομένουν 5 αγωνιστικές για την λήξη της Κανονικής περιόδου, που βρίσκονται οι δύο ομάδες; Ο μεν “ταπεινός” Ερυθρός Αστέρας ισόβαθμος στην 5η θέση με τη Μπασκόνια και τον Παναθηναϊκό με ρεκόρ 14-11 (είναι 7ος λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια), η δε Μιλάνο τελευταία με ρεκόρ 7-18, με μοναδικό “παράσημο” μία νίκη επί του Ολυμπιακού. Μάλλον είναι σαφές σε ποια εκ των δύο ομάδων έγινε καλύτερη δουλειά το καλοκαίρι.

Λεφτά Vs. Χημείας σημειώσατε... 2

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας: Η αρχόντισσα και ο αλήτης


Κλισέ ή όχι, η φράση “τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία” έχει βγει για κάποιο λόγο και δεν αποτελεί απλώς το αποκούμπι των... φτωχών όταν κάτι δεν τους πάει καλά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η συγκεκριμένη φράση έχει βγει για τον ίδιο τον αθλητισμό και ειδικότερα για το μπάσκετ. Και τα παραδείγματα της Αρμάνι Μιλάνο και του Ερυθρού Αστέρα είναι η ξεκάθαρη απόδειξη.

Η μεν Αρμάνι Μιλάνο είχε – και έχει – όσα χρήματα χρειαστεί για να κάνει δικούς της κάποιους παίκτες από το πάνω ράφι. Το κριτήριο επιλογής των παικτών ωστόσο παραμένει το ποιος... “γυαλίζει” περισσότερο αντί για το “ποιος ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα”, για αυτό βρίσκονται με ένα ρόστερ γεμάτο μεγάλα ονόματα που πηγαίνει από ήττα σε ήττα.

Στον Ερυθρό Αστέρα ωστόσο ξέρουν ότι επειδή δεν έχουν την πολυτέλεια αλλαγών πρέπει κάθε επιλογή τους να είναι προσεγμένη. Ξέρουν ότι θα πάρουν τον Κούζμιτς για να τους προσφέρει προστασία στην άμυνα ψηλά και να τον χρησιμοποιήσουν σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ. Ξέρουν ότι ο Μπιέλιτσα θα είναι χρήσιμος επειδή μπορεί να παίξει με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι δίνοντας εναλλακτικό πλάνο δράσης. Γνωρίζουν ότι ο Τζένκινς και ο Ουόλτερς θα τους δώσουν πράγματα που δε μπορούν να πάρουν από τους γηγενείς παίκτες, στοιχείο το οποίο επίσης απουσιάζει από την Αρμάνι, που δεν έχει καν καλούς Ιταλούς στην σύνθεσή της. Στον Ερυθρό Αστέρα δουλεύουν ως σύνολο, ως οικογένεια. Στην Αρμάνι Μιλάνο ακόμα ψάχνουν στο λεξικό για να δουν τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις.

Δε μπορεί να ξέρει κανείς ποια από τις δύο ομάδες θα αναδειχθεί νικήτρια στο σημερινό (16/3) μεταξύ τους παιχνίδι. Μπορεί να κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας. Μπορεί να βάλει τα σουτ η Αρμάνι Μιλάνο και να κερδίσει αυτή. Αυτό που ξέρουν όλοι βέβαια είναι ποια από τις δύο ομάδες θα είναι νικήτρια στο τέλος της σεζόν. Και αυτή είναι ξεκάθαρα ο Ερυθρός Αστέρας.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ