EUROLEAGUE

Απολαυστικός αυτός ο Ολυμπιακός...

Απολαυστικός αυτός ο Ολυμπιακός...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός συνδύασε στο απόλυτο την ουσία και το θέαμα και επικράτησε με 91-81 της Αρμάνι Μιλάνο. Φοβεροί οι Ερικ Γκριν και Κεμ Μπιρτς

Ο Ερικ Γκριν έδωσε το σύνθημα, ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στα 11 τελευταία λεπτά και η νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο ήρθε δια περιπάτου.

Το 91-81 μάλλον κολακεύει τους Ιταλούς με βάση την εικόνα της τελευταίας περιόδου, όμως η ουσία είναι μία. Οι ερυθρόλευκοι είναι απολαυστικοί και το έδειξαν για άλλη μια φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Γκριν ήταν αυτός που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα με τους 16 πόντους του και κυρίως τα δύο συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ σπουδαία παρουσία είχε και ο Κεμ Μπιρτς. Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, δείγμα του πλουραλισμού στην επίθεση.

Τα στατιστικά του αγώνα

Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Γιανγκ: "Δεν έχω πια κανένα φόβο"

MVP

Ο Κεμ Μπιρτς έκανε αθόρυβη δουλειά, αλλά η στατιστική τον επιβράβευσε. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 12 πόντους με 5/6 δίποντα και 2/4 βολές, πήρε 6 ριμπάουντ και είχε 16 στην αξιολόγηση. Ολα αυτά σε 18 λεπτά συμμετοχής. Συν τοις άλλοις έβγαλε σπουδαίες άμυνες και βοήθησε τον Ολυμπιακό να κυριαρχήσει στον τομέα των ριμπάουντ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το Μιλάνο έμοιαζε περισσότερο απειλητικό από κάθε άλλη φορά, όταν στο 29' μείωσε στους τρεις με τον Σιμόν να μοιάζει... ασταμάτητος. Ομως οι Ιταλοί υπολόγισαν χωρίς τον Ερικ Γκριν. Ο Αμρικανός πήρε το όπλο του, πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα μέσα σε 36'' και ο Ολυμπιακός έφτασε στο +9 (70-61) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ολα πήραν το δρόμο τους και οι ερυθρόλευκοι δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα ριμπάουντ κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της νίκης του. Ομως το πιο σημαντικό απ'ολα ήταν ο πλουραλισμός του στην επίθεση. Ο Γκριν είχε 16 πόντους, ο Σπανούλης το ίδιο, ο Μπιρτς είχε 12, ο Χάκετ και ο Λοτζέσκι από 10...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η εκκίνηση του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή με τον Σπανούλη να κάνει τη διαφορά και τον Μάντζαρη να γράφει το 13-4 στο 3'... Ομως το Μιλάνο με οδηγό τον Τζεντίλε απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 13-13 στο 5'.
Οι ερυθρόλευκοι ταλαιπωρήθηκαν από τον Ραντούλιτσα, αλλά είχαν περισσότερες λύσεις και τρίποντο του Γκριν αλά... Λευκάδα, έκαναν το 25-19 στο δεκάλεπτο.

O Ολυμπιακός έκανε το 30-20 στο 12' και το 36-27 στο 14' με τους Χάκετ και Λοτζέσκι να αναλαμβάνουν δράση, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να μην χάσουν την επαφή στο σκορ. Το 36-34 ήρθε από τον Σιμόν και τον Χίκμαν και εκεί ο Σφαιρόπουλος επανέφερε την πρώτη πεντάδα (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μπιρτς). Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 46-41, με τον Πρίντεζη να ανεβάζει στροφές.

Η Μιλάνο μείωσε εκ νέου με τον Ραντούλιτσα, αλλά ο Σπανούλης δεν την επέτρεψε να περάσει μπροστά. Η είσοδος δε του Γιανγκ, έβαλε σε μπελά τον Σέρβο σέντερ της ιταλικής ομάδας και ο Ολυμπιακός έκανε το 58-52 στο 25'.

Ο Σίμον με συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 62-59 στο 28', αλλά 2/2 τρίποντα μέσα 36'' έγραψαν το 70-61 στο 30'. Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και η Αρμάνι δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Ο Μπιρτς και ο Λοτζέσκι πήραν τη σκυτάλη και το σκορ έγινε 78-63 και το μόνο που κατάφερε το Μιλάνο ήταν να μείωσει σε 91-81.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-41, 70-61, 91-81.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16 (4), Μπιρτς 12, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 16 (1), Μιλουτίνοφ 4, Αγραβάνης, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 8, Χάκετ 10, Λοτζέσκι 10 (2).

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Τζεντίλε 12, Χίκμαν 6, Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 14 (8 ριμπ.), Μάτσβαν 4, Πάσκολο 2, Σάντερς 8 (1), Άμπας, Σιμόν 16 (2).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ