EUROLEAGUE

Από την Γάνδη στην Βιτόρια

Από την Γάνδη στην Βιτόρια
EUROKINISSI

Η Βιτόρια θα γίνει η τέταρτη ισπανική πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four, καθώς πήρε το χρίσμα από την EuroLeague. Θυμηθείτε τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει την γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τα Final Four μπήκαν στην ζωή μας το 1988, καθώς πριν από 30 χρόνια αντάμωσαν στην Γάνδη ο Άρης, η Τρέισερ Μιλάνο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Παρτιζάν, με την ιταλική ομάδα τελικά να κατακτά το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Από τότε τα Final Four έγιναν θεσμός και η Βιτόρια, όπως ανακοινώθηκε , τον Μάιο του 2019 θα φορέσει τα καλά της για να φιλοξενήσει την τελική φάση της EuroLeague.

H Βιτόρια θα γίνει η τέταρτη ισπανική πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four, το οποίο έχει... ταξιδέψει επίσης στην Βαρκελώνη (3 φορές), στην Σαραγόσα (2 φορές) και στη Μαδρίτη. To Final Four έχει διεξαχθεί τέσσερις χρονιές στην Γαλλία - όλες στο Παρίσι - και άλλες τέσσερις στην Γερμανία (Μόναχο - Βερολίνο), ενώ η Ελλάδα, η Ιταλία (Ρώμη, Μπολόνια, Μιλάνο) και η Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) το έχουν φιλοξενήσει από τρεις φορές. Η αρχή για την Ελλάδα έγινε το 1993 στο ΣΕΦ, η συνέχεια δόθηκε στην Πυλαία το 2000 και το 2007 το Final Four έγινε στο ΟΑΚΑ.

Το Τελ Αβίβ έχει φιλοξενήσει δύο φορές το Final Four και από μία διοργάνωση μετρούν η Γάνδη, η Πράγα, το Λονδίνο και η Μόσχα, ενώ σε αυτό το club σε λίγες μέρες θα μπει και το Βελιγράδι.

Από την Γάνδη στην Βιτόρια

Photo credits: Eurokinisisi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ