EUROLEAGUE

Ανώτερο το Στρασβούργο

Ανώτερο το Στρασβούργο

Το Στρασβούργο επικράτησε χωρίς δυσκολίες της Ρίγα με 82-53 και πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά των προκριματικών της Euroleague.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το Στρασβούργο, το οποίο επικράτησε της Ρίγα με 82-53 και πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά των προκριματικών της Euroleague. Οι Γάλλοι επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους πρωταθλητές Λετονίας.

Διαβάστε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ρίγα και το Στρασβούργο...

Από τους νικητές ο Αντουάν Ντιό ήταν πάρα πολύ καλός, αφού τελείωσε το ματς με 15 πόντους, ευστοχώντας παράλληλα και σε τρία τρίποντα, ενώ και ο Αλί Τραορέ είχε 15 πόντους. Για τη Ρίγα, ο Ρόμπινσον σημείωσε 14.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους απέναντι στη Ρίγα. Το Στρασβούργο προηγήθηκε στα πρώτα τρία λεπτά του ματς με 9-0 για να διατηρήσει το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Η Ρίγα, πάντως κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να κλείσει την πρώτη περίοδο στο -3, με τον Ντιλάρντ να είναι ο πρωταγωνιστής για τους Λετονούς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Το Στρασβούργο συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αντέχοντας παράλληλα στην πίεση της Ρίγα. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με 42-32 για τους Γάλλους, καθώς ο Μπέρζινς μείωσε για τους Λετονούς.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στην επανάληψη. Ο Ντιό ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ η αμυντική λειτουργία των Γάλλων ήταν εξαιρετική. Με αυτόν τον τρόπο η διαφορά ανέβηκε στους 23 πόντους (65-42), με το Στραβούργο να βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη πρόκριση. Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα οι Λετονοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι παίκτες του Στρασβούργου ήταν ανώτεροι αγωνιστικά και πήραν το θετικό αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με πρόκριση στα ημιτελικά των προκριματικών της Euroleague (82-53).

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 32-42, 42-65, 53-82.

Ρίγα (Μαζούρς): Μέγιερς 5(1), Τίμμα 2, Γιάκοβικς 6(1), Φολ 6, Στρέλνιεκς, Μπέρζινς 6(1), Κούρουκς, Ρόμπινσον 14, Ντιλάρντ 12, Ζακίς 2, Πασέτσνικς.

Στρασβούργο (Κολλέ): Τουπάν 3(1), Ντιό 15(3), Λελούπ 6(2), Λακόμπ 4, Κάμπελ 10(2), Λαμπάνκα, Φρανσουά, Φοφανά 8, Τραορέ 15, Ντόμπινς 6(1), Ντραγκίσεβιτς 7(1), Χάουαρντ 8.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ