EUROLEAGUE

Άνοιξε ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το πλεονέκτημα

Άνοιξε ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το πλεονέκτημα

Ο δρόμος για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας άνοιξε μέσω... Μακάμπι για τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τι χρειάζονται οι "πράσινοι" για να μπουν -έστω και τελευταία στιγμή- στην τετράδα της κατάταξης.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, τη νίκη του Παναθηναϊκού επί των Μιλανέζων και την ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Μακάμπι , ο δρόμος για την 4άδα άνοιξε ξανά για τους "πράσινους". Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μαζί με την Μπασκόνια στην 5η θέση με ρεκόρ 16-11, ενώ η Φενέρ έχει μια νίκη παραπάνω (17-10).

Το ζητούμενο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι να τερματίσουν πάνω από την Μπασκόνια, τον Ερυθρό Αστέρα και φυσικά την Φενέρ. Το πιο καθοριστικό παιχνίδι είναι αυτό της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στη Μπασκόνια. Αν κερδίσει και διπλασιάσει τις νίκες επί των Βάσκων θα αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από τον Ερυθρό Αστέρα που έχει όμως εύκολο πρόγραμμα (Ολυμπιακό μέσα, Μπαρτσελόνα έξω, Ούνιξ μέσα, Νταρουσάφακα έξω) καθώς θα αντιμετωπίσει τρεις αδιάφορες ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές. Το ίδιο ισχύει και για τη Φενέρμπαχτσε από την οποία πρέπει να κάνει δύο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια. Δηλαδή είτε οι "πράσινοι" θα πρέπει να κάνουν 2-1 και οι Τούρκοι 0-3, είτε οι "πράσινοι" να κάνουν 3-0 και οι Τούρκοι 1-2.

Έχουμε πάρει δεδομένη τη νίκη στη Βιτόρια οπότε αυτό που θα πρέπει να κάνει το "τριφύλλι" είναι να νικήσει την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ και την αδιάφορη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Όσο για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Έχει να παίξει με την Εφές (εκτός), την Ρεάλ (εκτός) και την Μπαρτσελόνα (εντός). Το σενάριο του 1-2 οπότε είναι αρκετά ορατό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ