EUROLEAGUE

Άνοιγμα της Euroleague στην Κίνα

Άνοιγμα της Euroleague στην Κίνα

Η Euroleague Basketball ανακοίνωσε ότι ήλθε σε συμφωνία με την κινέζικη HBN για τη σύσταση οργανισμού που θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη μεγαλύτερη αγορά της Ασίας!

H Euroleague Basketball ολοκλήρωσε μια σπουδαία συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών της δραστηριοτήτων στην Κίνα και την εκμετάλλευση του brand name στη μεγαλύτερη αγορά του Ασίας.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε σήμερα (18/6) ότι ήλθε σε συμφωνία με την κινέζικη HBN (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.) για τη δημιουργία εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Euroleague στην Κίνα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συνεργασία θα έχει διάρκεια 15 ετών, οι στόχοι θα επαναπροσδιορίζονται ανά πενταετία ενώ το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ! Το πρώτο άνοιγμα της Euroleague στην αγορά της Κίνας σημειώθηκε πριν από οκτώ χρόνια, όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπένετον έδωσαν αγώνες επίδειξης με την ομάδα του Γιάο Μινγκ, στη Σανγκάη.

Από το 2010 και ύστερα, ομάδες όπως η Άλμπα Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα ταξίδεψαν στην Κίνα για να δώσουν φιλικούς αγώνες στην ασιατική χώρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους.

"Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η Euroleague Basketball και οι οργανισμοί-μέλη της αποφάσισαν να επενδύσουν στην αγορά της Κίνας λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και της απήχησης του μπάσκετ στη χώρα. Παρουσιάζονται ευκαιρίες για την προώθηση της Euroleague και η συμφωνία με την HBN αποδεικνύει ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Κίνα και τους ανθρώπους της" εξήγησε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ