EUROLEAGUE

Άνοδος σε όλα τα επίπεδα

Άνοδος σε όλα τα επίπεδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague Basketball συνεδρίασε στη Βαρκελώνη και παρουσίασε τα δεδομένα της σεζόν που ολοκληρώθηκε ενώ έγινε αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το μέλλον του μπάσκετ.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague συνεδρίασε στη Βαρκελώνη για να επανεξετάσει τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις της διοργάνωσης, να καθορίσει την προτεινόμενη λίστα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2015-16 και να κάνει τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Οι οργανισμοί και τα πρωταθλήματα που απαρτίζουν τη Γ.Σ, των Μετόχων της Εκτελεστικής Επιτροπής συζήτησαν τους βασικούς δείκτες προόδου των δυο μεγαλύτερων διοργανώσεων σε συλλογικό επίπεδο, της Turkish Airlines Euroleague και του Eurocup, ενώ αναφέρθηκαν σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το μέλλον του επαγγελματικού μπάσκετ. Το Δ.Σ. ενέκρινε, επίσης, την προτεινόμενη λίστα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Turkish Airlines Euroleague και το Eurocup της σεζόν 2015-16.

Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το κοινό και την αφοσίωση των φιλάθλων τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, κατά τη διάρκεια της οποία η Turkish Airlines Euroleague γνώρισε τεράστια ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά, η Euroleague έκανε ρεκόρ όσον αφορά τον συνολικό αριθμό όσων παρακολούθησαν τους αγώνες της (1.21 δισ.), τις ώρες μετάδοσης (22.659), τους τηλεοπτικούς συνεργάτες (75) και τις χώρες στις οποίες έφτασε εικόνα από τις αναμετρήσεις (202). Ο συνολικός αριθμός των ωρών μετάδοσης παρουσιάζει άνοδο κατά 35.5% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφορικά στις ψηφιακές πλατφόρμες και τη συνεργασίας με ειδησεογραφικά μέσα-συνεργάτες ανά την Ευρώπη, η επισκεψιμότητα παρουσίασε άνοδο κατά 46%. Οι ακόλουθοι στα social media ανέρχονται πλέον στα 1.23 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο κατά 41% συγκριτικά με τη σεζόν 2013-14!

Τέλος, στα γήπεδα βρέθηκαν 8.129 θεατές μ.ό. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο οικονομικό κομμάτι, το Δ.Σ. εξέτασε τα αποτελέσματα της περιόδου 2014-15 που έκλεισε με αύξηση 14.8% σε ό,τι έχει να κάνει με τη διανομή των εσόδων στις ομάδες, 4% παραπάνω από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί στις αρχές της χρονιάς. Επίσης το Δ.Σ. άκουσες τις δημοσιονομικές προβλέψεις για την περίοδο 2015-16 που δείχνουν νέα αύξηση κατά 20%.

Μεταξύ άλλων κανόνων που συζητήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague Basketball ήταν οι νέοι κανονισμοί για τη σεζόν 2015-16, η δημιουργία του προγράμματος της Οικονομικής Σταθερότητας & Financial Fair Play καθώς και η δημιουργία Διοικητικού Συμβουλίου που αφορά τη διοργάνωση του Eurocup".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ