EUROLEAGUE

Ανατροπή-έπος της Εφές και νίκη επί της Μπάμπεργκ

Ανατροπή-έπος της Εφές και νίκη επί της Μπάμπεργκ

Στο 23ο λεπτό έχανε με 15. Στο φινάλε κέρδισε με 11. Ο Εργκίν Αταμάν έβαλε βασικούς παίκτες στο περιθώριο και η Αναντολού Εφές νίκησε τη Μπάμπεργκ στο φινάλε του Α' Γύρου της EuroLeague.

Αυτό που συνέβη απόψε στην Κωνσταντινούπολη, μοιάζει βγαλμένο από σενάριο ταινίας του Hollywood. Η Εφές (που την περασμένη Κυριακή διασύρθηκε εντός έδρας από τη Μπάνβιτ) βρέθηκε κοντά σε μία νέα παταγώδη αποτυχία, όμως ο Εργκίν Αταμάν ενέπνευσε τους παίκτες του και εκείνοι με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος πάτησαν τους Γερμανούς για να πάρουν την τέταρτη φετινή τους νίκη σε 15 αγώνες και να κλείσουν με θετικό, αλλά και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο τον Α' γύρο της κανονικής περιόδου.

Μετά το 77-99 από τη Μπάνβιτ, ο Αταμάν έκανε το εξής: Κράτησε τους παίκτες του το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο για προπόνηση. Τους ξανακάλεσε το πρωί της Δευτέρας, το μεσημέρι και το βράδυ της ίδιας μέρας. Στο μεταξύ, έθεσε εκτός ομάδας τον απογοητευτικό Ρίκι Λίντο, έδωσε 3:35 στον Τζος Άνταμς που επίσης θα αποχαιρετήσει, ενώ χρησιμοποίησε ελάχιστα τον φοβερό και τρομερό φέτος Βλάντιμιρ Στίματς. Στηρίχθηκε στους ΜακΚόλουμ, Σιμόν, Ντράγκιτς, Μπράουν, Ντάνστον και με αυτή την πεντάδα έφτασε στη νίκη.

Δείτε την κατάταξη και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Η Μπάμπεργκ έτρεξε ένα σερί 10-0για το 15-18 της πρώτης περιόδου, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (29-38) και έδειχνε στο 23' πως θα "καθαρίσει" εύκολα το παιχνίδι. Το 29-44 δεν έδινε ελπίδες για να δούμε ντέρμπι, όμως εκεί οι παίκτες του Αταμάν γύρισαν τον διακόπτη. Έτρεξαν ένα επί μέρους 30-6 σε διάστημα δώδεκα λεπτών, προηγήθηκαν με 59-50 και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Η εμφάνισή τους ήταν τόσο εντυπωσιακή, που οι παίκτες του Τρινκέρι σάστισαν, έχασαν την ψυχραιμία τους και τελείωσαν τον αγώνα με 4/16 τρίποντα και μόλις 20 πόντους στο δεύτερο μέρος.

O MVP

Μπορεί ο Ντέρικ Μπράουν να συγκέντρωσε 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, όμως ο Μπράιαντ Ντάνστον κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Σε 31:30 ο Αμερικανός σέντερ σκόραρε 10 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και έκοψε 4 σουτ, με αποτέλεσμα να περάσει τον Στεφάν Λάσμε και να γίνει πλέον ο έκτος κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία της EuroLeague!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 10 πόντοι της Μπάμπεργκ στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι 10 πόντοι της Μπάμπεργκ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Τα 4/16 τρίποντα των Γερμανών, αλλά και τα 2/7 δίποντα του Ντέγιαν Μούσλι, του Σέρβου σέντερ που αποκτήθηκε από την Ουνικάχα Μάλαγα για να δώσει βάθος στη ρακέτα και έκανε απόψε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του Αντρέα Τρινκέρι. Άσχημη βραδιά για την παρέα του Νίκου Ζήση που σε 26 λεπτά συμμετοχής είχε 2 πόντους με 1/6 σουτ και μία τελική πάσα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο... παρανοϊκό ξέσπασμα της Αναντολού Εφές στο δεύτερο μέρος, που έκανε πράγματα και θαύματα και στις δυο πλευρές του παρκέ. Η λογική λέει πως στο 29-44 ούτε ο Αταμάν ήλπιζε σε κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή ήττα. Και όμως, στο μπάσκετ δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς. Οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν και στο τέλος δικαιώθηκαν. Η Μπάμπεργκ δεν είχε κάποιον σε πραγματικά καλή βραδιά, ο Ντόρελ Ράιτ έβαλε και τους 8 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο και εκτός από τη μαχητικότητα των Χάκετ - Μούσλι, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσει ο Τρινκέρι από αυτό το παιχνίδι.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 2514 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο τεράστιο Sinan Erdem Dome. Από τους μικρότερους αριθμούς που έχουμε δει φέτος στη διοργάνωση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρσία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία), Χάλικο (Εσθονία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 29-38, 44-48, 69-58

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): ΜακΚόλουμ 19 (5/8 τρίποντα), Μπράουν 21 (3/4 τρίποντα), Μπατούκ, Μότουμ 4, Άνταμς, Στίματς 2, Μουσταφά, Ντράγκιτς 2, Ντάνστον 10 (13 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 κλεψίματα), Σιμόν 11 (2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκέρι): Χάκετ 6 (5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Χίκμαν 10 (1), Ράιτ 8, Ζήσης 2, Νίκολιτς 2, Στάιγκερ 6 (2), Λο 8 (1), Ρούμπιτ 7, Μούσλι 9 (2/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Ραντόσεβιτς.

Ομαδικά στατιστικά Αναντολού Εφές: 17/44 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 5/9 βολές, 36 ριμπάουντ (10 επιθετικά - 26 αμυντικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 8 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Μπάμπεργκ: 16/40 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 14/17 βολές, 35 ριμπάουντ (7 επιθετικά - 28 αμυντικά), 10 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 15 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Η Αναντολού Εφές θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να παίξει με τον Παναθηναϊκό στις 4 Ιανουαρίου, ενώ η Μπάμπεργκ θα υποδεχθεί μία μέρα αργότερα, το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, τη Χίμκι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ