EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 86-78

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 86-78

Η Αναντολού Εφές επιβλήθηκε με 86-78 της Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τους Ερτέλ και Κρστιτς και βρίσκεται στην 4η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Με τους Ερτέλ (26π. και 5 ασίστ) και Κρστιτς (22π.) να βρίσκονται σε πολύ μεγάλη βραδιά, η Αναντολού Εφές πήρε μια σπουδαία νίκη με 86-78 επί της Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη και βρίσκεται στην 4η θέση που στέλνει στα πλέι οφ της Euroleague μια αγωνιστική πριν το φινάλε του Top-16. Οκτώ πόντους πέτυχε ο Στράτος Περπέρογλου, έχοντας και οκτώ ριμπάουντ.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού ήθελε το ροζ φύλλο αγώνα για να μείνει στο "κυνήγι" της 4άδας. Οι Μπρουκς (17π.) και Σάμιουελς (16π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Ιταλών που έπεσαν στο 4-9.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας:

Η Αρμάνι κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και το "εξαργύρωσε" με το υπέρ της 24-13. Οι φιλοξενούμενοι του Λούκα Μπάνκι προηγήθηκαν αρχικά με 13-4, οι Ιταλοί με ένα μίνι σερί 4-0 μείωσαν στους πέντε, αλλά ο Τζεντίλε ήταν... ορεξάτος και με 11 πόντους συνέβαλε στο +11 της ομάδας του.

Οι Ιταλοί μπήκαν καλά και στην δεύτερη περίοδο, έφτασαν και στο +13 (32-19), για να ξεκινήσει η αντεπίθεση των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς που άρχισαν να "ροκανίζουν" την διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +6 (42-36) και κρατώντας την ομάδα του "μέσα" στο ματς. Κορυφαίος για την Εφές ήταν ο Νέναντ Κρστιτς με 14 πόντους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε δικαιωματικά στους Τούρκους, που κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, αν και η Αρμάνι ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και έφτασε στο 53-41, έχοντας τον Σάμιουελς άξιο συμπαραστάτη του Τζεντίλε με 14 πόντους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Εφές άρχισε να μειώνει, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 60-59 με καλάθι του Κρστιτς και έκλεισε την περίοδο στο +4 (63-59) με τρίποντο του εκπληκτικού Ερτέλ.

Οι φιλοξενούμενοι λες και άδειασαν ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να παραδοθούν στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Η Εφές άρχισε να αυξάνει την διαφορά, για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό την διαφορά στο 32' (71-61) και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αφού η Αρμάνι αδυνατούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της αντιπάλου της και να απειλήσει ουσιαστικά, χάνοντας φυσιολογικά με 86-78.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 36-42, 63-59, 86-78

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ