EUROLEAGUE

EuroLeague: "Ο Γιαννακόπουλος έφυγε πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης"

EuroLeague: "Ο Γιαννακόπουλος έφυγε πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης"

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στο Συμβούλιο των Μετόχων στη Μαδρίτη, επισημαίνοντας πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε πριν αυτό ολοκληρωθεί επειδή υπήρξε ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Λίγα λεπτά μετά τη διαρροή της είδησης περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την EuroLeague , η ίδια η Διοργανώτρια Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στη Μαδρίτη. Σε μια μακροσκελή τοποθέτησή της, επισημαίνεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από το Συμβούλιο των Μετόχων πριν αυτό ολοκληρωθεί, μετά από ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί από την EuroLeague.

Στο ίδιο κομμάτι, η EuroLeague σχολιάζει πως σέβεται απόλυτα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό Superfoods, πλην όμως οι πράξεις του "ισχυρού άνδρα" των "πρασίνων" βλάπτουν την εικόνα της διοργάνωσης.

Το σχετικό απόσπασμα:

" Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε επίσης τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Superfoods, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί με πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι σύλλογοι με την μοναδική εξαίρεση του Παναθηναϊκού, συμφώνησαν ομόφωνα και έντονα ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και προκαλούν ζημιά στο EuroLeague -το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων του ECA, οι οποίοι καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, του ζήτησε του να σταματήσει τις δημόσιες δηλώσεις του άμεσα.

Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφραστούν τυχούσες αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως έχουν επανειλημμένα οριστεί και εγκριθεί από όλους τους Μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Όλοι οι σύλλογοι εξέφρασαν επίσης τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό και ιδεατό οργανισμό στην στον ευρωπαϊκό χώρο του μπάσκετ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους παρευρισκόμενους μετόχους του ECA να απαιτήσουν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EuroLeague να δοθεί αμνηστία στην επιβολή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα που ισχύει επί του παρόντος. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα αυτό, ενώ μετά από αυτό το γεγονός, ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από την ολοκλήρωση.

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα υποβληθούν στην επόμενη συνεδρίαση των μετόχων του ECA για επίσημη έγκριση".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ