EUROLEAGUE

Αμυντικός της χρονιάς στην EuroLeague o Χάνγκα!

Αμυντικός της χρονιάς στην EuroLeague o Χάνγκα!

Ο Άνταμ Χάνγκα της Μπασκόνια αναδείχθηκε Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν από την EuroLeague.

Έπειτα από μία 6ετία που το βραβείο του "Αμυντικού της χρονιάς" κατέληγε σε χέρια ψηλών, ήρθε ο Άνταμ Χάνγκα να πάρει πίσω το... αίμα των περιφερειακών!

Ο φόργουορντ της Μπασκόνια αναδείχθηκε από την EuroLeague "Αμυντικός της χρονιάς" για την φετινή σεζόν. Για κάποιους μπορεί να αποτελεί σχήμα οξύμωρο ότι το βραβείο κατέληξε στα χέρια ενός παίκτη που αγωνιζόταν στην ομάδα με την 7η χειρότερη άμυνα της EuroLeague και την 4η καλύτερη επίθεση. Όποιος όμως τον έχει δει να αγωνίζεται φέτος, τότε δεν παραξενεύεται τόσο.

Ο Χάνγκα ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές (και) φέτος, με τις περισσότερες από αυτές να είναι... αμυντικές, αφού συνήθως καλείτο να μαρκάρει τον καλύτερο περιφερειακό των αντιπάλων. Έκλεισε την σεζόν έχοντας 10.5 πόντους, 4.4 ριμπαόυντ, 2.4 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 0.7 κοψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής. Ήταν μάλιστα ο μόνος περιφερειακός την φετινή σεζόν που ξεπέρασε σε σύνολο τις 20 τάπες!

Ο Ούγγρος φόργουορντ πήρε έτσι την σκυτάλη από τον Κάιλ Χάινς που κατέκτησε το σχετικό βραβείο πέρυσι, ενώ έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης που αγωνίζεται στην περιφέρεια που κατακτάει το συγκεκριμένο βραβείο μετά τον - κάτοχο 6 τέτοιων βραβείων - Δημήτρη Διαμαντίδη το 2011! Από το 2012 κι έπειτα το βραβείο κατέληγε σταθερά είτε σε πάουερ φόργουορντ είτε σε σέντερ, αφού το κατέκτησαν διαδοχικά οι Κιριλένκο (2012, Λάσμε (2013), Ντάνστον (2014 και 2015) και Χάινς (2016).

Δείτε στο παρακάτω VIDEO γιατί το σχετικό βραβείο κατέληξε στα χέρια του:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ