EUROLEAGUE

Άλωσε το Μιλάνο η Ζάλγκιρις

Άλωσε το Μιλάνο η Ζάλγκιρις

Η Ζάλγκιρις Κάουνας βομβάρδισε με τρίποντα την Αρμάνι Μιλάνο στο δεύτερο ημίχρονο και υποχρέωσε την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα στην 8η σερί ήττα της με 78-70.

Ούτε απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας κατάφερε να ανακόψει τον κατήφορο της η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο... Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και νίκησε την Αρμάνι 78-70, σημειώνοντας την τρίτη εκτός έδρας νίκη της στην EuroLeague, όλες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της μακριά από το Κάουνας!

Ο MVP

Ο Αρτούρας Μιλάκνις άγγιξε το... τέλειο στο δείκτη της αποδοτικότητας. Ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ έπαιξε 21'18'' και έβαλε 16 πόντους με 4/4 ελεύθερες βολές και 4/6 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ζάλγκιρις επιβεβαίωσε για έναν ακόμα αγώνα τη φήμη της ως η κορυφαία ομάδα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στη διοργάνωση. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ευστόχησε στις 21 από τις 22 βολές που επιχείρησε (μόνο ο Λεκαβίτσιους έχασε μία) και έφτασε τις 64/68 στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της! Ποσοστό ευστοχίας... 94,1%!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον τρόπο με τον οποίον ανταποκρίθηκε η Ζάλγκιρις στο 0-13 που δέχτηκε μετά τη διακοπή του αγώνα. Η λιθουανική ομάδα βρήκε το χέρι της στο κατάλληλο χρονικό σημείο και με το σερί 13-0 που έκανε από το 29' έως το 34' πήρε πάλι τα ηνία στην αναμέτρηση.

Άλωσε το Μιλάνο η Ζάλγκιρις

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ζάλγκιρις δεν έπαιξε καλό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν εύστοχη, ωστόσο κατόρθωσε να ελέγξει το παιχνίδι επί 20 λεπτά, κυρίως χάρις στην ικανότητα της να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στη γραμμή των ελευθέρων βολών (13/14 στο πρώτο 20λεπτο). Κάπως έτσι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 5-0 και “έχτισε” γρήγορα μία διαφορά 4-6 πόντων, η οποία έφτασε μέχρι τους οκτώ (18-26) στο 12ο λεπτό. Κάθε φορά που η Αρμάνι προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ, η Ζάλγκιρις κατόρθωνε να την κρατάει μακριά της, παίρνοντας μάλιστα σκοράρισμα από 10 παίκτες της στο πρώτο ημίχρονο.

Ανάλογο ξεκίνημα έκανε η λιθουανική ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο. Με δύο τρίποντα του Αρτούρας Μιλάκνις ξέφυγε με 42-33 στο 22', αλλά σε εκείνο το σημείο έγινε κάτι απρόβλεπτο, που καμία σχέση δεν είχε με τα πεπραγμένα μέσα στο γήπεδο. Χάλασε ο ηλεκτρονικός πίνακας... Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά και όταν άρχισε ξανάμπήκαν “άλλες” ομάδες στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 13-0 μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά (με τον Σάντερς να βάζει οκτώ πόντους), προηγήθηκαν με 46-42 στο 26' και το παιχνίδι άρχισε πάλι από την αρχή. Οι δύο ομάδες δεν κρατήθηκαν πάντως για πολλή ώρα κοντά στο σκορ.

Ο Μιλάκνις πήρε πάλι το όπλο του στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με δύο διαδοχικά τρίποντα έδωσε στους Λιθουανούς την ώθηση που χρειάζονταν. Η Ζάλγκιρις μετέτρεψε το 56-54 σε 56-67 με σερί 13-0 μέσα σε πέντε λεπτά και το παιχνίδι άλλαξε πάλι τελείως μορφή. Οι Λιθουανοί ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 36' (60-74) και δεν δυσκολεύτηκαν να την κρατήσουν μέχρι τέλους, φεύγοντας έτσι από το Μιλάνο με μία σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 33-36, 56-56, 70-78

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ