EUROLEAGUE

Αλωσε το Αμπντί Ιπεκτσί η Φενέρ με φοβερό Σλούκα

Αλωσε το Αμπντί Ιπεκτσί η Φενέρ με φοβερό Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας έσπασε τα κοντέρ, καθώς είχε 24 πόντους και 27 βαθμούς στην αξιολόγηση, στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Γαλατά με το επιβλητικό 87-103

Επίδειξη δύναμης έκανε η Φενέρμπαχτσε στο Αμντί Ιπεκτσί. Επικράτησε με το εντυπωσιακό 87-103 της Γαλατάσαραϊ, με τον Κώστα Σλούκα να κάνει άλλη μια φοβερή εμφάνιση. Είχε 24 πόντους και 7 ασίστ σε 34:39 και μαζί με τον Εκπε Ουντο ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους. Ο Ελληνας γκαρντ έκανε τρία προσωπικά ρεκόρ στην Euroleague και από πλευράς στατιστικής έσπασε όλα τα κοντέρ. Συνολικά η Φενέρ κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φανατισμένους γηπεδούχους και παρέμεινε αήττητη στην EuroLeague μετά και την 4η αγωνιστική

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

MVP

Ο Εκπε Ούντοχ κυριάρχησε και πάλι στις δύο ρακέτες και η αξιολόγησή του ήταν για... Οσκαρ. Είχε 21 πόντους (5/6 βολές, 8/12 δίποντα), πήρε 13 ριμπάουντ και είχε 31 στην αξιολόγηση, στα 33 λεπτά που αγωνίστηκε στο Αμπντί Ιπεκτσί. Ο Αμερικανός σέντερ κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες και οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κώστας Σλούκας έκανε άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, μακράν το καλύτερο από πλευράς στατιστικής. Εκανε τρία προσωπικά ρεκόρ στην Euroleague (24 πόντους, είχε 17 προηγούμενο), με 2/2 βολές, 5/7 δίποντα, 4/4 τρίποντα, μοίρασε 7 ασίστ και είχε 27 στην αξιολόγηση (το ρεκόρ του ήταν 22) όλα αυτά σε 35 λεπτά συμμετοχής... Περισσότερα από κάθε άλλη φορά στη διοργάνωση. Απίστευτη εμφάνιση από τον Ελληνα γκαρντ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Γαλατάσαραϊ μπήκε αποφασισμένη στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και με τη βοήθεια των 9251 οπαδών της προσπάθησε να "λυγίσει" την Φενέρ και να γυρίσει το παιχνίδι. Μείωσε σε 48-52 στο 23', το Αμπντί Ιπεκτσί πήρε "φωτιά", αλλά η Φενέρ δεν πτοήθηκε καθόλου. Ηταν ψύχραιμη, βρήκε αμέσως τον τρόπο να αυξήσει τη διαφορά και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ. Αν σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν πλησιάσει περισσότερο, ίσως η ιστορία του αγώνα να ήταν διαφορετική.,

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Γκιουλέρ και ο Μίτσοφ οδήγησαν την Γαλατά στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν και η ομάδα τους προηγήθηκε με 15-7. Η Φενέρ είχε σαφές πρόβλημα στην επίθεση, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Ντίξον. Με επτά δικούς του συνεχόμενους πόντους έγινε το 17-14 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ούντο. Ο Αμερικανός σέντερ με συνεχόμενα καλάθια έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 19-22.

Η Φενέρμπαχτσε δεν σταμάτησε εκεί και με τον Ντατόμε να πετυχαίνει 3/3 τρίποντα βρέθηκε στο +12 (26-38), για να κάνει αμέσως μετά ο Ντίξον το 26-40, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο μέρος. Η Γαλατά είχε "κολλήσει" στην επίθεση απέναντι στην πολύ καλά διαβασμένη άμυνα της Φενέρ και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 41-48, χάρη στις πρωτοβουλίες του Ντέι.

Δια χειρός Γιουλέρ η Γαλατάσαραϊ μείωσε σε 48-52 στο 23', αλλά η Φενέρ αφυπνίστηκε και απάντησε άμεσα με σερί 0-5, που έκανε το σκορ 48-57 στο 25'. Ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο στον αιφνδιασμό έκανε το 50-62 και σε συνδυασμό με την άμυνα για... σεμινάριο, έβαλε τις βάσεις για το διπλό. Ο Νούναλι έγραψε το 50-64 στο 27', αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με τους Ντέι-Μίτσοφ μείωσαν σε 62-68 στο 29' και σε 64-70 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Φενέρ μπήκε και πάλι αποφασισμένη στο παρκέ, δεν άφησε κανένα άλλο περιθώριο αντίδρασης στην Γαλατά και στο 32' το σκορ έγινε 66-79. Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Σλούκας ήταν πρωταγωνιστής σε φοβερές φάσεις, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να βάλει και τις φωνές στους παίκτες του και όλα πήραν το δρόμο τους. Το εμφατικό 87-103 ήρθε να επικυρώσει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και να βρει τον Κώστα Σλούκα να πανηγυρίζει και για την προσωπική του εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 41-48, 64-70, 87-103

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ