EUROLEAGUE

Άλμπα Βερολίνου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-84

Άλμπα Βερολίνου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-84

Το θεωρητικό φαβορί (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) επικράτησε του αουτσάιντερ (Άλμπα Βερολίνου). Σχετικά άνετα κιόλας (84-68), αφού οι Ρώσοι ήταν πολύ υψηλό εμπόδιο για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν εξαρχής το φαβορί κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Και το δικαιολόγησε με την απόδοσή της στο παρκέ, αφού δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των Γερμανών (84-68), στην πρεμιέρα της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σάσα Κάουν (16π. με 7/9 δίπ.), με το δίδυμο των Μίλος Τεόντοσιτς (15π. με 3/10 τριπ.) και Σόνι Ουίμς (15 με 1/5 τρίπ.) να ακολουθεί. Όσο για την Άλμπα Βερολίνου; Ο Ρέτζι Ρέντινγκ (11π.) ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεπέρασε τους δέκα πόντους.

'Ετσι, ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε νικηφόρα την παρουσία του ως πρώτος προπονητής στη Euroleague, με τον Ανδρέα Πιστιόλη στο πλευρό του. Ιδανικό ντεμπούτο!

Το στατιστικό του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η θεωρητική υπεροχή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άρχισε να γίνεται αντιληπτή επί του παρκέ, στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Γι αυτό και πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε με πέντε (6-11) στο πέμπτο λεπτό, εκμεταλλευόμενος το απόλυτο μηδέν στα σουτ τριών πόντων της Άλμπα Βερολίνου (0/3), ενώ λίγο αργότερα μεγάλωσε ελαφρώς το προβάδισμά της (8-16 στο 6'), χτυπώντας κυρίως από το "ζωγραφιστό" (6/8 δίποντα).

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν εκτός κλίματος αγώνα. Από τη μία πλευρά ήταν κακοί στην επίθεση (είχαν μόλις δέκα πόντους μέχρι το 9'), από την άλλη ήταν εξαιρετικά κακοί στην άμυνα. Έτσι το +9 (10-19) του 9ου λεπτού ήταν απολύτως δικαιολογημένο.

Κάπου εκεί όμως, ξεκίνησε το κακό διάστημα των φιλοξενούμενων. Οι Ρώσοι έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια και -σα να μην έφτανε αυτό- είδαν τους παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς ξέχασαν να... παίζουν άμυνα.

Κάπως έτσι, το παιχνίδι ήρθε τούμπα με συνοπτικές διαδικασίες (21-21 στο 12'), με την Άλμπα Βερολίνου να "τρέχει" σερί 9-0 μέσα σε διάστημα τριών αγωνιστικών λεπτών (από το 9' έως το 12'), την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Ιτούδης αποτάθηκε στον Βιτάλι Φριντζόν.

Ο γκαρντ των Μοσχοβιτών πήρε το όπλο του, σκόραρε γρήγορα δέκα πόντους και με συνεχόμενα δικά του καλάθια έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ. Όχι κάτι σημαντικό (28-32 στο 16'), αλλά καθόλα ουσιαστικό, από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν θελκτική εντός παρκέ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να επιστρατεύουν το επιθετικό τους ταλέντο, αλλά τους φιλοξενούμενους να ευνοούνται από αυτό. Είναι άλλωστε πιο ποιοτική ομάδα. Γι αυτό και πήγαν στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με έξι πόντους (38-44), με τον Σάσα Κάουν να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και την Άλμπα Βερολίνου να προσπαθεί -δίχως αποτέλεσμα- να βάλει τέλος στην αστοχία της (σ.σ.: είχε 13/33 εντός παιδιάς μέχρι το 20').

Κι αν το τρίτο δεκάλεπτο ενδεικνυόταν για την ανατροπή από πλευράς των Γερμανών, στην πράξη μόνο αυτό δεν έγινε. Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν "χαμένοι" (ξανά) σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την... αφορμή που έψαχνε για να ξεφύγει στο σκορ.

Πώς το κατάφερε; Ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε το όπλο του και οδήγησε την ομάδα του σε ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα. Μικρό, αλλά αρκετό για να δώσει στην "ομάδα του στρατού" προβάδισμα δεκατεσσάρων πόντων (44-58) στο 27ο λεπτό, την ώρα που ο Σάσα Ομπράντοβιτς έψαχνε τρόπους για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Αρχικά τα... κατάφερε (κυρίως γιατί ο Μίλος Τεόντοσιτς το παράκανε με τα περιφερειακά σουτ), μειώνοντας τη διαφορά στους δώδεκα (50-62) με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά πέραν αυτού δεν πέτυχε κάτι πιο ουσιαστικό.

Ενδεικτικό αυτού ήταν το +16 (60-76) των φιλοξενούμενων στο 35ο λεπτό, με τον Δημήτρη Ιτούδη να βλέπει τους παίκτες του να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτή τη φορά με ηγέτη τον Σόνι Ουίμς.

Οι Μοσχοβίτες είχαν τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, οι Βερολινέζοι έμειναν από δυνάμεις και κάπως έτσι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει το στόρι της αναμέτρησης. Το τελικό +16 (68-84) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας απλά επιβεβαίωσε αυτό που -λίγο πολύ- γνώριζαν όλοι. Ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 38-44, 50-62, 68-84.

Το στατιστικό του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ