EUROLEAGUE

Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης 61-79

Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης 61-79

Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του πέμπτου ομίλου, αφού κέρδισε την Άλμπα Βερολίνου (79-61), κάνοντας το 3/3. Επόμενος αντίπαλος των Μαδριλένων είναι ο Παναθηναϊκός.

Τα τρίποντα (12 εύστοχα) και η εξαιρετική άμυνα του τρίτου δεκαλέπτου (όπου δέχθηκε μόλις 10 πόντους) είναι τα στοιχεία που χάρισαν στη Ρεάλ Μαδρίτης την εκτός έδρας νίκη, επί της Άλμπα Βερολίνου (79-61). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη βελτίωσε αισθητά την αμυντική της συμπεριφορά και με τον Σέρχιο Γιούλ (13 πόντοι) να κάνει ένα βήμα μπροστά, πήρε την τρίτη σερί νίκη της, στο Top 16.

Τέσσερις παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Ρίβερς 11, Φερνάντεθ 10, Ροντρίγκεθ 12, Γιούλ 13), την ώρα που οι Ρένφρο (13 πόντοι) και ΜακΛιν (12 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι της Άλμπα Βερολίνου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι Γερμανοί προσπάθησαν να ακουμπήσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Όσο ήταν εύστοχοι, είχαν το πάνω χέρι στο σκορ (10-5 στο 5'), αλλά από τη στιγμή που η "Βασίλισσα" πέτυχε κάποια συνεχόμενα καλάθια (με τους Ρέγιες και Ρίβερς), ήρθαν τα πάνω κάτω.

Οι φιλοξενούμενοι "έτρεξαν" σερί 10-0 μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, για να αποκτήσουν αυτοί τώρα προβάδισμα πέντε πόντων (10-15), την ώρα που ο ΜακΛιν προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο κύριος λόγος που η Άλμπα Βερολίνου διατηρήθηκε σε επαφή με το σκορ (26-26 στο 14'), στο πρώτο μέρος. Όταν όμως, σταμάτησε να σκοράρει, δημιουργήθηκαν προβλήματα για την ομάδα του.

Κάτι που έγινε εμφανές στην τρίτη περίοδο, όταν βελτιώθηκε η άμυνα των Μαδριλένων και... χάλασε η επιθετική λειτουργία των Γερμανών. Κάπως έτσι, "χτίστηκε" το +9 (44-53) του 28ου λεπτού, για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, η οποία πλέον είχε βρει τον τρόπο για να κερδίσει τους γηπεδούχους.

Με τη διαφορά να βρίσκεται στους έντεκα πόντους (44-55) υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και τους παίκτες της να σουτάρουν με 9/18 από τη γραμμή των τριών πόντων, η Άλμπα Βερολίνου χρειαζόταν το κάτι παραπάνω για να ανατρέψει τα δεδομένα. Κάτι που όμως δεν συνέβη στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στους φιλοξενούμενους, με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Ισπανοί διατήρησαν τον υψηλό βαθμό προσήλωσης στο πίσω μέρος του παρκέ, πήραν σκορ από όλους σχεδόν τους παίκτες τους και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν στο άνετο 79-61, επί της Άλμπα Βερολίνου, που γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο Top 16. Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 3/3 και περιμένει τον Παναθηναϊκό σε μια βδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 34-36, 44-55, 61-79.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ