EUROLEAGUE

Άλμα πρόκρισης η Εφές

Άλμα πρόκρισης η Εφές

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ πέτυχε 10 πόντους σε 86 δευτερόλεπτα στην τρίτη περίοδο και οδήγησε την Αναντολού Εφές στη νίκη επί της Μακάμπι με 92-87. Μαθηματικά εκτός οκτάδας η Μακάμπι.

Ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους "8" της EuroLeague βρίσκεται από σήμερα η Αναντολού Εφές. Μία εβδομάδα μετά το στραβοπάτημα κόντρα στη Μπάμπεργκ, η τουρκική ομάδα δεν την... πάτησε ξανά, επικράτησε της Μακάμπι πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (92-87) και έφτασε τις πέντε νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες της. Παράλληλα, πέταξε οριστικά εκτός οκτάδας τη Μακάμπι, η οποία ηττήθηκε για 8ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι και έγινε η τέταρτη ομάδα -μετά τη Γαλατάσαραϊ, την Ούνικς Καζάν και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο- που τέθηκε μαθηματικά νοκ άουτ.

Ο MVP

Ποιός είδε τον Τζέισον Γκρέιντζερ και δεν τον φοβήθηκε! Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 15 πόντους στην τρίτη περίοδο, τους 10 εκ των οποίων στη σειρά και σε διάστημα 86 δευτερολέπτων, δημιουργώντας ολομόναχος διαφορά 10 πόντων υπέρ της Εφές. Ο Γκρέιντζερ τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 27'19'', αλλά και το μεγαλύτερο νούμερο στον δείκτη αξιολόγησης (26). Ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλη τη διαφορά στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αναντολού Εφές δεν πέτυχε ούτε ένα τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, 0/7 σουτ είχε πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία όμως βρήκε για τα καλά το χέρι της από εκεί και πέρα. Η Εφές ευστόχησε στα 8 από τα 12 τρίποντα που επιχείρησε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα του Γκρέιντζερ. Το σκορ ήταν 52-50 στο 24'. Μόλις ενάμισι λεπτό αργότερα το σκορ έγινε 62-52 και ο Άιναρς Μπαγκάτσκις καλούσε άρον άρον τάιμ άουτ. Στα 1'26'' που μεσολάβησαν ο Τζέισον Γκρέιντζερ είχε σημειώσει 10 συνεχόμενους πόντους με 2/2 τρίποντα και 2/2 δίποντα.

Άλμα πρόκρισης η Εφές

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αν και η Μακάμπι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο στην Κωνσταντινούπολη (απλά μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης), μόνο αδιάφορη δεν εμφανίστηκε. Ίσα ίσα που η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις διατηρούσε τα ηνία στο μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτή που ξέφυγε πρώτη στο σκορ με 27-35 στο 16' και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, έστω και με το ισχνό 41-42. Οκτώ φορές αντάλλαξαν το προβάδισμα και άλλες έξι ήταν ισόπαλες στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες, παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα και γρήγορο μπάσκετ στους -όχι και τόσους πολλούς- θεατές του Αμπντί Ιπεκτσί. Ένα σκηνικό που άλλαξε άρδην στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, προς τέρψιν φυσικά των γηπεδούχων.

Υπεύθυνος για αυτό δεν ήταν άλλος από τον Τζέισον Γκρέιντζερ. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε απίστευτα πράγματα στην τρίτη περίοδο, καθώς σημείωσε τους 15 από τους 26 πόντους της ομάδας του και βοήθησε την Εφές να ξεφύγει με 62-52 στο 27' και λίγο αργότερα με 67-55 (29'). Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε ακόμα και με 81-68 στο 35' και δεν πτοήθηκε ούτε από το επιθετικό κρεσέντο του Βίκτορ Ραντ. Ο Αμερικανός της Μακάμπι πέτυχε 11 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν άφησε να τους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο. Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να ρίξουν μάλιστα τη διαφορά μέχρι τους τρεις πόντους στο φινάλε, αλλά με ενάμισι δευτερόλεπτο να απομένει, ο χρόνος δεν ήταν αρκετός.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 41-42, 67-57, 92-87

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ