EUROLEAGUE

Αγχώθηκε, αλλά έκανε το 6/6 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αγχώθηκε, αλλά έκανε το 6/6 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Σέρχιο Γιουλ είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πάρει τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (91-90), για να κάνει το 6/6 στην EuroLeague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε εντός έδρας της "Βασίλισσας" (91-90) και κάνοντας το 6/6 παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα της EuroLeague. Η "Βασίλισσα" θα μπορούσε πάντως να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αν το τρίποντο (εκτός λογικής κι ισορροπίας) του Σέρχιο Γιουλ έβρισκε τον στόχο.

Τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ο Νάντο Ντε Κολό ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 πόντους (με 5/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 9/9 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 4 λάθη σε 26'51'', συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αν πάντως το σουτ του Σέρχιο Γιουλ λίγο πριν το τέλος έβρισκε στόχο, θα ήταν ο μοιραίος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη στην εκκίνηση της αναμέτρησης, αλλά το γεγονός πως έμεινε χωρίς πόντο για 5'21'' μεταξύ των δύο πρώτων περιόδων, της στοίχισε. Το +11 (15-26 στο 9'23'') έγινε -5 (31-26 στο 14'44'') για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έκτοτε δεν κοίταξε πίσω, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Για πρώτη φορά φέτος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε περισσότερα λάθη (16) από ασίστ (13) σε παιχνίδι της EuroLeague, κάτι που ήταν απόρροια της εξαιρετικής αμυντικής συμπεριφοράς των περιφερειακών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η εκκίνηση και το φινάλε του αγώνα ανήκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο μεσοδιάστημα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν καλύτερη. Κι αυτή που στο φινάλε πανηγύρισε τη νίκη (91-90). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το 6/6 στην EuroLeague, κυρίως γιατί ήταν εύστοχη στα σουτ δύο πόντων (55.6%), την ώρα που ο Νάντο Ντε Κολό ηγήθηκε ξανά της προσπάθειας, μέχρι το φινάλε.

Η "Βασίλισσα" κατέδειξε από την πρώτη στιγμή τη δυσκολία του έργου των γηπεδούχων, με τα 7/7 δίποντα που είχε στο α' δεκάλεπτο να αποτελούν την αιτία για το +9 (17-26), που απέκτησε. Με τον Γιόνας Ματσιούλις μάλιστα να είναι ασταμάτητος σε άμυνα και επίθεση, το σύνολο του Πάμπλο Λάσο είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Σταδιακά πάντως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους γηπεδούχους να βελτιώνουν διαρκώς την απόδοσή τους στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αφού κράτησαν τους φιλοξενούμενους δίχως πόντο για 5'21'' βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν το -11 (15-26 στο 9'23'') σε +5 (31-26 στο 14'44''), με τον Νάντο Ντε Κολό να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και τον Βίκτορ Χριάπα να είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός στην άμυνα. Μόλις μάλιστα τα δίποντα εξελίχθηκαν -από σύμμαχος- σε εχθρό για τη Ρεάλ Μαδρίτης (είχε 3/10 στο β' δεκάλεπτο), η διαφορά έφτασε φυσιολογικά στο +11 (49-38) για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο γ' δεκάλεπτο το μοτίβο δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά, με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της (59-45 στο 23'52''), πριν ξεκινήσει η σταδιακή μείωση της διαφοράς για τη "Βασίλισσα". Το -5 (73-68) του 30ου λεπτού ήταν η πρώτη... ένδειξη, πριν προκύψει ακόμη πιο θορυβώδες μήνυμα προς την πλευρά της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Σέρχιο Γιουλ άρχισε να σκοράρει μετά από ώρα, με τη διαφορά να φτάνει μάλιστα στον πόντο (87-86 στο 39'37'').

Ο Νάντο Ντε Κολό και ο Νικίτα Κουρμπάνοφ είχαν 4/4 βολές μέχρι το τέλος, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε κάλλιστα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Πως; Ο πρώτος έκανε ένα παιδικό λάθος στα 3'' για το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την επαναφορά και μαζί την ευκαιρία να σκοράρουν για τρεις. Ο Σέρχιο Γιουλ σηκώθηκε για τρεις, αλλά βρήκε... αέρα, με το μόνο στοιχείο που ακολούθησε να είναι το δίποντο του Γιόνας Ματσιούλις στην εκπνοή, που όμως δεν άλλαζε την ουσία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη νίκη (91-90) και μαζί έκανε το 6/6 στην EuroLeague, για να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 49-38, 73-68, 91-90.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ