EUROLEAGUE

Αφεντικό της Πόλης η Αναντολού Εφές

Αφεντικό της Πόλης η Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Νταρουσάφακα στην EuroLeague (93-82) και παρέμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι μιας θέσης στην οκτάδα. Αποχώρησε τραυματίας στο α' δεκάλεπτο ο Σκότι Ουίλμπεκιν.

Ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ (24π.) και ο Άντε Ζίζιτς (16π., 18ριμπ.) έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να κερδίσουν μόνοι τους την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς "πάτησε το γκάζι" στο δ' δεκάλεπτο και πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Νταρουσάφακα (93-82), έχοντας διπλό κέρδος.

Αφενός μείωσε την απόσταση που τη χωρίζει από την όγδοη θέση (βλ. Νταρουσάφακα) στη μία νίκη, αφετέρου έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη συμπολίτισσα, την οποία είχε κερδίσει επίσης στον α' γύρο της EuroLeague.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπράντον Πολ (21π.), Τομά Ερτέλ (17π., 6ασ.) και Μπράιαν Ντάνστον (14π.), με την ομαδική δουλειά να κάνει τη διαφορά.

Πέραν της ήττας, οι φιλοξενούμενοι καλούνται να διαχειριστούν τον τραυματισμό του Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος αποχώρησε άρον άρον από το γήπεδο λόγω προβλήματος στον καρπό.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Τέσσερις παίκτες είχαν παρόμοιο βαθμό στην αξιολόγηση, ο Μπράντον Πολ (21π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πολυδιάστατο παιχνίδι του Τάιλερ Χάνεϊκατ. Ο δυναμικός φόργουορντ είχε 8 πόντους (με 1/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος και 2 τάπες σε 22'11'' βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Άντε Ζίζιτς έκανε πράγματα και θαύματα στις δύο ρακέτες, μαζεύοντας 18 ριμπάουντ (10+8). Ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η Νταρουσάφακα κυριάρχησε στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία (40 έναντι 21), δίχως όμως να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έβρισκαν αμαρκάριστα σουτ, είχαν πλουραλισμό και σωστές επιλογές, εν αντιθέσει με την Νταρουσάφακα που για μεγάλο χρονικό διάστημα περίμενε τα πάντα από τον Μπραντ Ουάναμεϊκερ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από νωρίς το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, κάτι με το οποίο ένιωθαν άνετα αμφότερες ομάδες. Ο Άντε Ζίζιτς από τη μία και ο Μπράντον Πολ από την άλλη έκαναν τη διαφορά για τις δύο ομάδες, με την Αναντολού Εφές να επιδιώκει σε κάθε περίπτωση να τρέξει το γήπεδο. Με αυτό ως κύριο χαρακτηριστικό της, μαζί με την ευστοχία από τα 6μ75, μπόρεσε να "χτίσει" το +4 (42-38) του ημιχρόνου, το οποίο προέκυψε χάρη σε ένα "ξέσπασμά" της από το 18ο έως το 20ο λεπτό.

Στο β' μέρος, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να ελέγχουν την κατάσταση, παρά το γεγονός πως ο Άντε Ζίζιτς δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια. Ήταν όμως απελπιστικά μόνος. Ακόμη κι όταν μπήκε στην εξίσωση ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ, δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι για την Νταρουσάφακα, που συνέχισε να έχει πρόβλημα δημιουργίας. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μπορούσαν να βρουν ελεύθερα σουτ, είδαν τον Τάιλερ Χάνεϊκατ να ξεχωρίζει με το πολύπλευρο παιχνίδι του και κάπως έτσι έφτασαν στη νίκη (93-81), που τους φέρνει στο -1 από την όγδοη θέση -και την Νταρουσάφακα.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 42-38, 64-56, 93-81.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ