EUROCUP

Viva Federico! Viva Reggio Emilia!

Viva Federico! Viva Reggio Emilia!

Ο Φεντερίκο Μουσίνι πρώτα ηγήθηκε της Εθνικής Ιταλίας για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια και, μετά, οδήγησε τη Ρέτζιο Εμίλια στη νίκη επί της Μπάμπεργκ. Διαβάστε ποιος είναι ο "μικρός" που... μεγάλωσε απότομα την τελευταία διετία.

Όταν επιλέγεσαι στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ για δύο συνεχόμενες χρονιές, τότε έχεις ταλέντο. Όταν οδηγείς την ομάδα σου στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δείχνεις ότι έχεις ηγετικές ικανότητες. Όταν σκοράρεις δώδεκα πόντους στην πρεμιέρα του Eurocup και χαρίζεις στην ομάδα σου τη νίκη, έχεις άστρο.

Ο Φεντερίκο Μουσίνι δεν είναι ένας ακόμη ταλαντούχος παίκτης. Είναι ο επόμενος σούπερ σταρ της Ιταλίας, όπως έχει αποδείξει με την απόδοσή του την τελευταία διετία. Είναι ο άξιος διάδοχος μίας σχολής που "παράγει" διαρκώς ικανότατους γκαρντ.

Με ύψος μόλις 1μ89 πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως δεν έχει τα φόντα να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος όμως δεν δείχνει να πτοείται. Ο Φεντερίκο Μουσίνι είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Ιταλία μετά τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, κάνοντας τους ανθρώπους της Ρέτζιο Εμίλια να χαμογελούν (αγωνιστικά και οικονομικά) για όσα μπορεί να τους προσφέρει ο 18χρονος παίκτης.

Με τα φώτα της δημοσιότητας να βρίσκονται διαρκώς πάνω του, ο Φεντερίκο Μουσίνι έχει μάθει να ζει στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι άλλωστε ο πιο διάσημος παίκτης της "σκουάντρα ατζούρα" τα τελευταία δύο καλοκαίρια, στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων (2013) και Εφήβων (2014). Δίχως όμως να παρουσιάζει... έπαρση στη συμπεριφορά του.

Η παρουσία του στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας ήταν απλά μία ακόμη επιβεβαίωση πως... έχει ταλέντο. Μα πάνω απ όλα πως έχει την προσωπικότητα και τη διάθεση να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Η τελευταία ομάδα που "πλήγωσε" έχει ως προπονητή έναν Ιταλό. Τον Αντρέα Τρινκιέρι. Η Μπάμπεργκ δεν φάνηκε να υπολογίζει πολύ στην παρουσία του 18χρονου πόιντ γκαρντ, με αποτέλεσμα να το "πληρώσει".

Ο Φεντερίκο Μουσίνι σημείωσε 12 πόντους (οι 10 στην τελευταία περίοδο), οδηγώντας τη Ρέτζιο Εμίλια στη νίκη με 70-67, στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης. Με αποτέλεσμα να κερδίσει -απολύτως δικαιολογημένα- το μεγαλύτερο μέρος της... προβολής. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το twitter του έχει κατακλυστεί από χθες το βράδυ με αποθεωτικά "τιτιβίσματα".

" Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα κάνω ένα τέτοιο παιχνίδι", ήταν η πρώτη ατάκα που ξεστόμισε ο νεαρός γκαρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, για να συνεχίσει: " Στο πρώτο ημίχρονο δεν ξεκίνησα καλά, αλλά ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με εμψύχωσαν, τονίζοντάς μου πως πρέπει να συνεχίσω να σουτάρω.

Ένιωσα ότι με εμπιστεύονταν και γι αυτό μπήκα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη, αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να προσφέρω στην ομάδα μου και τη βοήθησα να φτάσει στη νίκη. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά και να πιέζω τον εαυτό μου για να γίνομαι διαρκώς καλύτερος".

Το Ευρωμπάσκετ της ζωής του. Επί δύο.

Ο θαυματουργός "μικρός" της Ρέτζιο Εμίλια επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ, τόσο πέρσι (ως Παίδας) όσο και φέτος (ως Έφηβος). Ήταν το "Α" και το "Ω" της Ιταλίας.

Το περσινό καλοκαίρι είχε 14.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.8 κλεψίματα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση του Πανευρωπαϊκού Παίδων της Ουκρανίας, ενώ φέτος είχε 22.6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά παιχνίδι, κατακτώντας την έκτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων της Τουρκίας, και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού (2015), που θα διεξαχθεί στην Κρήτη.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ