EUROCUP

Πρώτες νίκες για Νίμπουργκ και Παρί Λεβαλουά

Πρώτες νίκες για Νίμπουργκ και Παρί Λεβαλουά

Την πρώτη νίκη τους νίκη στο φετινό Eurocup πέτυχαν Νίμπουργκ και Παρί Λεβαλούα, που επικράτησαν των Όλντενμπουργκ και Ρέτζιο Εμίλια, αντίστοιχα.

Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurocup. Η Νίμπουργκ επιβλήθηκε δύσκολα της Όντλενμπουργκ με 77-71, ενώ η Παρί Λεβαλούα επικράτησε της Ρέτζιο Εμίλια με 88-76.

Η Νίμπουργκ έχει ως στόχο την καλή ευρωπαϊκή πορεία, ωστόσο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η Νανσί κατάφερε να της "κόψει τον αέρα" (78-76). Αυτό δε συνέβη, ωστόσο, τη δεύτερη αγωνιστική, καθώς η ομάδα από την Τσεχία εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και επικράτησε της Όλντενμπουργκ με 77-71.

Ο Πετρ Μπέντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με 15 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά δύο πρώην παικτών του ΠΑΟΚ, του Ντάριους Ουάσινγκτον (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και του Τρε Σίμονς (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Παρί Λεβαλουά, παρά το γεγονός πως είδε την Ρέτζιο Εμίλια να ξεκινάει πιο δυνατά, δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 88-76. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Λάντινγκ Σανέ, που πέτυχε 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ, με τον Σάροντ Φορντ να καταγράφει νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από πλευράς Ρέτζιο Εμίλια, η οποία αγωνίστηκε δίχως τον Ντρέικ Ντίνερ, που είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ο Φεντερίκο Μουσίνι ξεχώρισε με 19 πόντους, ενώ ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε πρόσθεσε 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Νίμπουργκ-Όλντενμπουργκ 77-71

Παρί Λεβαλουά-Ρέτζιο Εμίλια 88-76

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ