EUROCUP

Πρόκριση για δύο, ελπίδα για Πρίφτη

Πρόκριση για δύο, ελπίδα για Πρίφτη

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Νταρουσάφακα πήραν μια ώρα αρχύτερα το εισιτήριο για τους "4" του EuroCup. Σε τρίτο αγώνα θα λύσουν τις διαφορές τους η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τη Ρέτζιο Εμίλια και η Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη με την Μπάγερν Μονάχου.

Η Ζενίτ έμεινε "ζωντανή" στον πρώτο από τους δεύτερους αγώνες της φάσης των "8" του Eurocup. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης νίκησε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (91-77) την Ρέτζιο Εμίλια και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1, επομένως όλα θα κριθούν στον τρίτο και τελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί επί ιταλικού εδάφους την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Ο Εβγκένι Βορόνοβ πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, ο Κάιλ Κούριτς πρόσθεσε άλλους 16, ενώ ο Μάλκολμ Γκρίφιν είχε 12 πόντους και 7 ασίστ για την ρωσική ομάδα, η οποία αποσπάστηκε στο σκορ στην τέταρτη περίοδο, όταν μετέτρεψε το 69-66 σε 84-70 με επιμέρους 15-4. Οι Τζούλιαν Ράιτ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Τζέιλεν Ρέινολντς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι της Ρέτζιο Εμίλια.

Νίκη με ανατροπή η Ούνικς του Πρίφτη

Διαφορά 12 πόντων ανέτρεψε στο Καζάν η Ούνικς, που έκανε επιμέρους 18-4 από το 23' έως το 30' και νίκησε την Μπάγερν 80-73, ισοφαρίζοντας και αυτή τη σειρά της (1-1). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχασε ξανά το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο και είχε κορυφαίους τους Κολόμ (15 πόντοι), Λόκετ (14 πόντοι) και Λάσμε (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 τάπες). Ο Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε 29 πόντους με 10/13 σουτ και 9/9 βολές από πλευράς Μπάγερν.

Στους "4" η Νταρουσάφακα και η Λοκομοτίβ

Η Νταρουσάφακα έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους "4" της διοργάνωσης, αφού έκανε το "δύο στα δύο" απέναντι στην Μπουντούτσνοστ. Η διαφορά δυναμικότητας επιβεβαιώθηκε στην πράξη, έστω κι αν η τουρκική ομάδα δεν είχε στη σύνθεσή της τον Τζόρνταν Μπελ, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Η νίκη στην Ποντγκόριτσα (78-71) ήρθε πιο εύκολα απ ότι δείχνει το +7, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να κυριαρχούν και να μην δίνουν δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Το αυτό συνέβη λίγη ώρα αργότερα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία πέρασε με εμφατικό τρόπο από τα Κανάρια Νησιά (80-59) για να κάνει δύο τις νίκες επί της ομάδας του Λούις Παλόμο.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων (φάση "8"):

Μπούντουτσνοστ - Νταρουσάφακα 71-78 (0-2 νίκες)

Ούνικς Καζάν - Μπάγερν 80-73 (1-1 νίκες)

Γκραν Κανάρια - Λοκομοτίβ Κουμπάν 59-80 (0-2 νίκες)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ρέτζιο Εμίλια 91-77 (1-1 νίκες)

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ