Οι Ιταλοί αποσύρθηκαν από το Eurocup! - Eurocup - SPORT 24
EUROCUP

Οι Ιταλοί αποσύρθηκαν από το Eurocup!

Οι Ιταλοί αποσύρθηκαν από το Eurocup!

H Εuroleague ανακοίνωσε, μεν, ότι οι η Ρέτζιο Εμίλια, η Σάσαρι και η Τρέντο θα αγωνιστούν στο προσεχές Eurocup ωστόσο η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε ότι οι ομάδες της απέσυραν τη συμμετοχή τους!

H ανακοίνωση της Euroleague Basketball που αφορά το κομμάτι του Eurocup και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της σεζόν 2016-17 αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ρέτζιο Εμίλια, η Σάσαρι και η Τρέντο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των συμμετεχόντων.

Παρ' όλα αυτά, η ιταλική ομοσπονδία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ομάδες της απέστειλαν επιστολή με την οποία αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το Eurocup! 

Θυμίζουμε πως το γεγονός ότι οι Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια και Σάσαρι έδειξαν προτίμηση συμμετοχής στο Eurocup (σ.σ. η Αρμάνι Μιλάνο θα αγωνίζεται στην Euroleague και δεν κινδυνεύει) παρά τη δηλωμένη στήριξη της ιταλικής ομοσπονδίας στην FIBA, έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά που είχε οριστεί στο Τορίνο, το διάστημα 4-10 Ιουλίου.

Στις 20/4 η ιταλική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως "εκφράζει την πλήρη στήριξή της στις εθνικές και διεθνείς διατάξεις και διεργασίες. Η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIBA ότι θα κινηθεί η σχετική διαδικασία για τον προσδιορισμό της ύπαρξης σοβαρών παραβιάσεων για το άθλημα από τις ομάδες Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι και Τρέντο, εφαρμόζοντας τις επακόλουθες κυρώσεις".

Προκειμένου, λοιπόν, να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά καθώς και η διεξαγωγή του στο Τορίνο, η FIP είχε μεταφέρει στις ομάδες το μήνυμα ότι ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο Eurocup θα ισοδυναμούσε με αποβολή τους από τη Serie A. Έτσι οι συγκεκριμένες ομάδες φαίνεται πως έκαναν πίσω, αποσύροντας τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση της Euroleague Basketball.

SHARE:
GROOMING

GROOMING

Πέντε συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος

Απλά, καθημερινά, αλλά κρίσιμα λάθη που κάνεις και σου προσθέτουν χρόνια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

ΣΟΥΡΩΤΗ

ΣΟΥΡΩΤΗ

Νεροπόλεμος Ιβαν Σαββίδη - Coca Cola για την απόκτηση της

Γιατί ο Ιβαν Σαββίδης μπήκε σφήνα στα σχέδια της Coca Cola στην εξαγορά της Σουρωτής. Ποια είναι τα σχέδια του για την ιστορική εταιρεία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το αθηναϊκό γκράφιτι που έγινε παγκόσμιο viral

H μεταμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου και σφραγισμένου σπιτιού κοντά στον Σταθμό Λαρίσης έχει γίνει θέμα θαυμασμού και συζήτησης στον κυβερνοχώρο. Δείτε το πριν και το μετά του κτηρίου

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24