EUROCUP

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Euroleague για το Eurocup

Την Παρασκευή (2/9) συναντήθηκαν οι σύλλογοι του Eurocup και ομάδες της Euroleague, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι και αποφάσισαν να στηρίξουν το υπάρχον πλάνο, παρά τις πιέσεις FIBA και Εθνικών Ομοσπονδιών.

Οι σύλλογοι και οι εγχώριες λίγκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το 7DAYS EuroCup 2016-17 συναντήθηκαν την Παρασκευή στη Βαρκελώνη στη Γενική Συνέλευση της διοργάνωσης ώστε να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια που σχετίζονται με τις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Στη συνέλευση παρεβρέθησαν επίσης και τέσσερις σύλλογοι από την Turkish Airlines Euroleague - Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης - οι οποίοι, από κοινού με τους αξιωματούχους της Euroleague Basketball, εξήγησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στις συζητήσεις με τη FIBA και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς σχετικά με την οργάνωση των διασυλλογικών διοργανώσεων της ηπείρου. ACB, Αδριατική Λίγκα και VTB League συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, όπως επίσης και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα αμέσως πριν.

Όλοι οι σύλλογοι και οι εγχώριες λίγκες που έδωσαν το παρόν επανεπιβεβαίωσαν τη στήριξη τους στο υπάρχον μοντέλο των διοικούμενων από του συλλόγους διοργανώσεων. Το μοντέλο αυτό συνίσταται από ένα συμπαγές και ενοποιημένο σύνολο 40 συλλόγων που διαμορφώνουν τις σημαντικότερες διοργανώσεις της ηπείρου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, οι οποίες διοικούνται και διαφημίζονται με εννιαίο τρόπο από την IMG/Euroleague Basketball Joint Venture που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους.

Οι αξιωματούχοι της Euroleague Basketball εξήγησαν τη μελοντική δυνατότητα για επέκταση και πρόσβαση στη Euroleague, με την ενσωμάτωση και την ενοποίηση να αποτελούν πάντα τον ακρογωνιαίο λίθο αμφότερων των διοργανώσεων.

Οι σύνεδροι εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόσυρση τριών ομάδων που είχαν δηλώσει συμμετοχή - ΑΕΚ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ζιελόνα Γκόρα - λόγω των πιέσων και των απειλών που δέχτηκαν από τη FIBA και τις Εθνικές Ομοσπονδίες, όπως διεμήφθη στην Euroleague Basketball. Οι σύλλογοι αποφάσισαν ότι οι αξιωματούχοι της Euroleague Basketball θα εξετάσουν τις υποψήφιες ομάδες για την κάλυψη των κενών, με στόχο να συμπληρωθεί ο κατάλογος των ομάδων που θα ξεκινήσουν στην 7DAYS EuroCup στις 12 Οκτωβρίου.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ