EUROCUP

Καράσεφ: "Ο Στογιάκοβιτς, ο Πρέλεβιτς και ο Ηρακλής"

Καράσεφ: "Ο Στογιάκοβιτς, ο Πρέλεβιτς και ο Ηρακλής"
Καράσεφ INTIME SPORTS

Ο Βασίλι Καράσεφ μιλάει στο Sport24.gr για τον Πέτζα Στογιάκοβιτς που τον "έζησε" σε ματς ΠΑΟΚ - Αλμπα, τονίζει πως οι... πάντες στην Ευρώπη ξέρουν τον Μπάνε Πρέλεβιτς και θυμάται την περίοδο που έπαιξε στον Ηρακλή.

Οταν έβρισκε ρυθμό στο ματς μπορούσε να σε "σκοτώσει", είχε "καυτό" σουτ και αναμφισβήτητα ήταν ένας πολύ ποιοτικός καλαθοσφαιριστής... Ο λόγος για τον Βασίλι Καράσεφ ο οποίος έπαιξε σε παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μεταξύ άλλων φόρεσε την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Εφές Πίλσεν και της Αλμπα Βερολίνου. Πέρασε όμως και από τα μέρη μας... Ηταν η σεζόν 2000-01 όταν αγωνίστηκε στον Ηρακλή.

Το Sport24.grσυνάντησε τον προπονητή της Ζενίτ στο "Παλατάκι" και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για διάφορα θέματα.

"Ημασταν σαν οικογένεια στον Ηρακλή"

Η συζήτησή μας ξεκίνησε από το "κεφάλαιο" "Γηραιός"... Πώς θυμάται την σεζόν που έπαιξε στον Ηρακλή; " Hταν μια καλή σεζόν, ήμασταν σαν οικογένεια. Νομίζω πως τότε με τον Ηρακλή παίξαμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Δεν είχαμε αγωνιστεί πολύ καλά αλλά όχι και άσχημα", απάντησε ο Καράσεφ και αφότου τον ενημερώσαμε πως πλέον οι "κυανόλευκοι" (οι οποίοι είναι αναμφίβολα μια ιστορική ομάδα) παίζουν στην Α2 καθώς είχαν αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, είπε: " Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει...".

"Τον Πρέλεβιτς τον ξέρουν όλοι την "Ευρώπη"

Οταν ο Καράσεφ αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντιμετώπισε τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Για τον νυν πρόεδρο της ασπρόμαυρης ΚΑΕ, ο προπονητής της Ζενίτ μίλησε με πολύ καλά λόγια. "Ηταν ένας εξαιρετικός παίκτης. Η ιστορία και ο Πρέλεβιτς είναι κάτι κοινό. Αν ως πρόεδρος μπορεί να έχει λίγο τις ικανότητες που είχε ως παίκτης όταν αγωνιζόταν, αυτό θα είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ. Ολοι ξέρουν τον Πρέλεβιτς στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα".

"Καλός παίκτης, καλός σουτέρ και δύσκολος αντίπαλος ο Στογιάκοβιτς"

Ο 44χρονος προπονητής και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς ήταν αντιμέτωποι όταν ο ΠΑΟΚ είχε παίξει εναντίον της Αλμπα Βερολίνου, την οποία υπηρέτησε ο Καράσεφ την σεζόν 1997-98. Τι ανέφερε για τον άλλοτε παίκτη του "Δικεφάλου". " Δεν τον θυμάμαι πολύ όσο αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Θυμάμαι περισσότερο την εποχή που έπαιξε στο NBA. Ηταν σίγουρα ένας καλός σουτέρ, ένας πολύ καλός και έξυπνος παίκτης με ταλέντο. Ηταν ψηλός αλλά με καλό σουτ. Είχε καλές κινήσεις. Δεν είναι εύκολο να παίξεις κόντρα σε έναν τέτοιο στυλ παίκτη. Hταν ένας δύσκολος αντίπαλος, αν και όχι δικός μου αντίπαλος γιατί αγωνιζόμασταν σε διαφορετικές θέσεις".

"Αν κάποια ομάδα δώσει καλά λεφτά..."

Οσο για το αν μελλοντικά θα ήθελε να δουλέψει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία κάποιου συλλόγου; Ο Καράσεφ στάθηκε στην πλούσια μπασκετική ιστορία που έχει η χώρα μας και τόνισε: "Αν η ομάδα έχει καλά λεφτά, γιατί όχι (σ.σ. γέλια)... Ξέρεις πως υπάρχει οικονομική κρίση. Σίγουρα όμως το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλη ιστορία. Η Ελλάδα έχει μια μπασκετική χώρα, ίσως στο μέλλον κάποια στιγμή να με ενδιέφερε".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ