EUROCUP

Ήττα στην παράταση για την ΑΕΚ από την Κράσνι Όκτιαμπρ

Ήττα στην παράταση για την ΑΕΚ από την Κράσνι Όκτιαμπρ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πήγε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Κράσνι Όκτιαμπρ (94-96). Προκλητικός ο παίκτης - ιδιοκτήτης των φιλοξενούμενων Ντμίτρι Γκερασιμένκο, που προκάλεσε την προς στιγμήν διακοπή του αγώνα στο 1'49'' για το τέλος (video).

Η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν συνδυάστηκε με νίκη. Αντίθετα, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Κράσνι Όκτιαμπρ (94-96) στην παράταση, σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από την προκλητική συμπεριφορά του παίκτη - ιδιοκτήτη της ρωσικής ομάδας, που προκάλεσε την προς στιγμήν διακοπή στο 1'49'' για το τέλος. Οι παίκτες της Κράσνι Όκτιαμπρ αποχώρησαν από το παρκέ προς στιγμήν, αλλά γύρισαν πίσω με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά, πριν κριθεί στην παράταση (σ.σ.: φτάσαμε στο έξτρα πεντάλεπτο με 3/3 βολές του Καλαμπόκη στα 5''). Εκεί όμως, ο 37χρονος γκαρντ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου το παιχνίδι αφού το σουτ του ήταν airball, ενώ το φόλοου του Μιλόσεβιτς ήταν φανερά εκτός χρόνου.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της "Ένωσης", με τους 42 πόντους που πέτυχε (με 12/18 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 12/15 βολές) και τα 9 ριμπάουντ που μάζεψε, πλην όμως οι 55 πόντοι που συγκέντρωσε στο ranking (σ.σ.: ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Eurocup), δεν αρκούσαν για την ομάδα του.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πάρει ένα μικρό προβάδισμα που έφτασε στο +6 (10-4) από το 5ο κιόλας λεπτό. Από εκεί κι έπειτα όμως, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αντιμετώπισαν πολλά επιθετικά προβλήματα, δίχως να έχουν -την ίδια ώρα- την απαιτούμενη συνέπεια στο πίσω μέρος του παρκέ. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης (14-18).

Η Κράσνι Όκτιαμπρ είχε ξεπεράσει το αρχικό τρακ της εκτός έδρας αναμέτρησης, με τους ξένους της να αναλαμβάνουν δράση. Ο Κούπερ με τον Μίτσελ ήταν αυτοί που ηγήθηκαν στο μπροστινό μέρος του παρκέ, έχοντας όμως την απαιτούμενη βοήθεια από τον Ζάιτσεφ, που αποτέλεσε τον άσο στο μανίκι του προπονητή του. Ο Ρώσος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε μερικά μαζεμένα καλάθια και εκμεταλλευόμενος την κακή περιφερειακή άμυνα των "κιτρινόμαυρων" συνέβαλε αποφασιστικά στο +6 (37-43) του ημιχρόνου, που διαμορφώθηκε με 2/2 βολές του Μίτσελ στα 4'' για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτός που σήμανε την αντεπίθεση δεν ήταν άλλος από τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος πήρε πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του. Κι από τη στιγμή που ήταν εύστοχος, η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ, πριν έρθει το "ξέσπασμα" των φιλοξενούμενων στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, για να φτάσουμε στο +8 (60-68) της Κράσνι Όκτιαμπρ.

Κάπου εκεί άρχισε το... ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να παλεύουν με νύχια και με δόντια για την ανατροπή. Κι η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε ο Καλαμπόκης, για να αποτελέσει τον δεύτερο επιθετικό πόλο, τίποτα δεν θα γινόταν. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έφεραν τα πάνω κάτω (77-76) με 1'59'' να μένουν στο παιχνίδι. Κάπου εκεί ήρθε η μικρή αντεπίθεση των Ρώσων, που επανέκτησαν το προβάδισμα (78-83 στο 1'03''). Πρώτα όμως είχε μεσολαβήσει η... τρελή αντίδραση του παίκτη - προέδρου της Κράνι Όκτιαμπρ, ο οποίος προκάλεσε προς το παρόν τη διακοπή της αναμέτρησης (με 1'49'' για το τέλος).

Οι παίκτες της ρωσικής ομάδας πήγαν προς το παρόν στα αποδυτήρια, αλλά επέστρεψαν άμεσα. Δίχως όμως να έχουν πλέον το πάνω χέρι. Κι αυτό γιατί ο Μαυροκεφαλίδης έφερε το ματς στα ίσια (83-83 στο 39'31''), πριν ο Μίτσελ δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του (83-86) με 8'' για το τέλος. Το παιχνίδι όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού ο Καλαμπόκης κέρδισε το φάουλ σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, ισοφάρισε εκ νέου (86-86), κι από τη στιγμή που ο Μίτσελ έχασε το buzzer beater, οδηγηθήκαμε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Εκεί πήγαμε σε παρόμοιες καταστάσεις, αφού το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια. Κι αν οι φιλοξενούμενοι έμεναν από λύσεις, αφού αποβάλλονταν με πέντε φάουλ οι βασικοί τους παίκτες, ο Ματεϊούνας ήταν αυτός που τους έδωσε ξανά το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με δύο βολές στα 5'' για το φινάλε της παράτασης (94-96). Σημείο στο οποίο ο Ντράγκαν Σάκοτα πήρε το τελευταίο του τάιμ άουτ, ευελπιστώντας να... σώσει ξανά την κατάσταση. Ο Καλαμπόκης έκανε το σουτ εκτός ισορροπίας, αυτό δεν βρήκε το στεφάνι, αλλά ο Μιλόσεβιτς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε με το τέλος του χρόνου. Ισοφάρισε αρχικά, αλλά οι διαιτητές είδαν το instant replay και δεν μέτρησαν το καλάθι.

Η νίκη κατέληξε στα χέρια της Κράσνι Όκτιαμπρ (94-96), μην επιτρέποντας στους παίκτες και τους φιλάθλους της ΑΕΚ να γιορτάσουν όπως ήθελαν την επιστροφή της "Ένωσης" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 37-43, 60-68, 86-86 κ.α., 94-96 α' παρ..

ΑΕΚ: Ανοσίκε 4, Παπαντωνίου 10 (2), Σάκοτα 3, Χέρστον 6 (1), Μιλόσεβιτς 4, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 42 (12/18 δίπ., 2/2 τρίπ., 12/15 βολ., 9 ριμπ.), Κάρτερ 6, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 11 91), Ουόρεν 8 (1).

ΚΡΑΣΝΙ ΟΚΤΙΑΜΠΡ: Τκατσένκο 2, Μίτσελ 39 (3), Ματεϊούνας 4, Κούπερ 13 (3 τρίπ., 14 ασ.) Ζαμάνσκι, Ζάιτσεφ 15 (1), Σοκόλοφ, Χάμιλτον 4, Τζόνσον 10, Γκουίν 9 (1).

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ