EUROCUP

Φόρτσαρε στο τέλος η Ούνικς, "λύγισε" στο νήμα η Λιέτουβος

Φόρτσαρε στο τέλος η Ούνικς, "λύγισε" στο νήμα η Λιέτουβος
UNICS KAZAN BC

H Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε με 88-78 της Λιμόζ και στρέφει την προσοχή της στα πλέι οφ του EuroCup, ενώ η Μπάγερν Μονάχου "λύγισε" στο Βίλνιους με 87-85 την Λιέτουβος Ρίτας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Η Ούνικς Καζάν (4-2) του Δημήτρη Πρίφτη νίκησε με 88-78 την Λιμόζ (1-5) στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του EuroCup, ενώ η Μπάγερν Μονάχου (5-1) έφυγε με το διπλό από την Λιθουανία, καθώς επικράτησε της Λιέτουβος Ρίτας (1-5) του Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 87-85. Η Ούνικς Καζάν και η Μπάγερν Μονάχου θα βρεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.

Η Ούνικς Καζάν από το βράδυ της Τρίτης (6/2) είχε πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης , καθώς η Ρέτζιο Εμίλια επικράτησε της Βιλερμπάν. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, όμως, ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον 8ο Όμιλο, καθώς επιβλήθηκε της Λιμόζ με 88-78. Για να συμβεί, όμως, αυτό, χρειάσθηκε να κάνει επιμέρους σκορ 23-13 στην τέταρτη περίοδο, καθώς στο 30' οι ομάδες ήταν ισόπαλες. Ο Τζαμάρ Σμιθ (16π., 4ασ.) και ο Στεφάν Λάσμε (8π., 10ρ.) ήταν οι καλύτεροι παίκτες των νικητών, ενώ ο Ντάνι Γκίμπσον σημείωσε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των "λιμουζό".

Η Λιέτουβος Ρίτας απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ήθελε να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τις υποχρεώσεις της στο EuroCup της φετινής σεζόν, πάλεψε ως το τέλος, αλλά η συμπλήρωση των 40΄βρήκε νικήτρια την γερμανική ομάδα. Ο Τζάρεντ Κάνιγκχαμ (23π., 4ρ.) και ο Ντεβίν Μπούκερ (18π., 4ρ.) ξεχώρισαν από την πλευρά της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (12 πόντοι, 3/6 δίπ., 1/1 τρ., 3/4 βολ., 1 ρ., 3 ασ., 1 κλ., 1 λ.) και ο Κρις Κρέιμερ (18π., 6ρ., 10 ασ.) διακρίθηκαν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 39:45 είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Μαυροκεφαλίδης με 1/2 βολές έκανε το 83-85, ο Κρέιμερ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ - σέντερ δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στη συνέχεια ο Κάνιγκχαμ έκανε το 83-87 "κλειδώνοντας" τη νίκη της ομάδας του.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ