EUROCUP

Εκτός Euroleague, λόγω... απόστασης!

Εκτός Euroleague, λόγω... απόστασης!

Η Γκραν Κανάρια "σκούπισε" τη σειρά με την Καρσίγιακα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Eurocup και συνεχίζει να διεκδικεί τη συμμετοχή στην Euroleague 2015-16. Μόνο που στην περίπτωση των Ισπανών, υπάρχει μια εκκρεμότητα!

Η Γκραν Κανάρια επιβλήθηκε χθες (25/03) της Μπάνβιτ στη Σμύρνη με 74-75 μπροστά σε 5.000 Τούρκους οπαδούς, έκανε το 2/2 στα προημιτελικά του Eurocup και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ούνικς Καζάν.

Έτσι οι Ίβηρες συνεχίζουν να διεκδικούν την απευθείας πρόκριση στην επόμενη Euroleague, σε περίπτωση που κατακτήσουν τον τίτλο. Μόνο που οι κανονισμοί της Euroleague βάζουν απαγορευτικό στη συμμετοχή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση λόγω απόστασης!

Την σχετική... υπενθύμιση έκανε ο δημοσιογράφος της "Mundo Deportivo", Jose Ignacio Huguet, παραπέμποντας στο άρθρο 9, παράγραφο 2 των κανονισμών. Εκεί αναφέρεται ρητά πως για τη συμμετοχή στην Euroleague απαιτείται "γήπεδο χωρητικότητας τουλάχιστον 5.000 θέσεων που απέχει λιγότερο από 4 ώρες πτήσης από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Η συγκεκριμένη πόλη υπολογίζεται πως βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Το Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων, λοιπόν, απέχει από την Φρανκφούρτη 1.979 μίλια ενώ ο μέσος όρος πτήσης μεταξύ των δυο πόλεων είναι 4 ώρες και 35 λεπτά!

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ