EUROCUP

Αποσύρθηκε και η Παρτίζαν από το Eurocup!

Αποσύρθηκε και η Παρτίζαν από το Eurocup!

Μετά την αποχώρηση των ιταλικών ομάδων και της ΑΕΚ, σήμερα (12/8) ήταν η σειρά της Παρτίζαν να δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστεί στο Eurocup της νέας σεζόν όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Σέρβων, Νίκολα Πέκοβιτς.

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Νίκολα Πέκοβιτς, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, ενημερώνοντας ότι οι Σέρβοι δεν θα αγωνιστούν στο Eurocup της νέας σεζόν!

Η ομάδα του Βελιγραδίου έχει αποκτήσει έξι νέους παίκτες, μεταξύ αυτών και τον Ουίλιαμ Χάτσερ ο οποίος έπαιξε πέρσι στον ΠΑΟΚ , ωστόσο δεν μπορούσε να εκδώσει τα δελτία τους!

Θυμίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε τον περασμένο Μάιο στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες της που θα προτιμήσουν το Eurocup, υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS (σ.σ. σερβική ομοσπονδία).

Στροφή στο FIBA Champions League

Σήμερα, λοιπόν, οι Σέρβοι ενημέρωσαν ότι αποσύρουν τη συμμετοχή τους και πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Champions League της FIBA.

"Όπως γνωρίζετε, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της Παρτίζαν είναι να επιστρέψει στην Euroleague στο άμεσο μέλλον. Παρ' όλα αυτά, η κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι καταιγιστικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει και τη Σερβία, την Ομοσπονδία μας και τον οργανισμό. Έπειτα από μια σειρά συναντήσεων, κατέστη σαφές ότι η Παρτίζαν αντιμετωπίζει μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την απόσυρσή μας από το Eurocup" αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Νίκολα Πέκοβιτς στον Μπερτομέου.

Όπως οι Ιταλοί και η ΑΕΚ

Το πρόβλημα ξεκίνησε αρχικά με τις τέσσερις ιταλικές ομάδες (Σάσαρι, Τρέντο, Καντού, Ρέτζιο Εμίλια) που απέσυραν τη συμμετοχή τους, μολονότι συμμετείχαν κανονικά στον καταρτισμό των ομίλων της regular season που διεξήχθη στη Βαρκελώνη. Ακολούθησε η ΑΕΚ που εξήγησε, μέσω επιστολής, τους λόγους που δεν θα αγωνιστεί στο Eurocup ενώ η νέα ευρωπαϊκή σεζόν θα την βρει στο Champions League της FIBA.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ