EUROBASKET

Ζντοβτς: "Εύκολα… απέναντι στους καλύτερους!"

Ζντοβτς: "Εύκολα… απέναντι στους καλύτερους!"
Ζντοβτς INTIME SPORTS

Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε στο Sport24.gr για την αποστολή της Σλοβενίας κόντρα στην Ελλάδα, τους Έλληνες παίκτες και το κίνητρο των «πολεμιστών» του (VIDEO).

Με ένα πολύ ενδιαφέρον ματς ξεκινάει η τέταρτη αγωνιστική στο τρίτο γκρουπ του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ καθώς η Εθνική μας ομάδα θ’ αντιμετωπίσει την Σλοβενία (4 μ.μ.).

Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα ξεκαθαρίσει και η πρωτιά στον όμιλο όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τον πρώτο λόγο αλλά και μία δύσκολη αποστολή, απέναντι στους Σλοβένους οι οποίοι έχουν μεγάλο κίνητρο για να παλέψουν.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Αυτό άλλωστε τόνισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας Γιούρι Ζντοβτς, μιλώντας στο Sport24.gr, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του Στέφανο Δέδα.

Ο Σλοβένος προπονητής αρχικά αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχουν κάνει οι παίκτες του στην ερώτηση αν έχει μείνει ικανοποιημένος μετά την ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Κροατία. «Θ εωρώ ότι η ομάδα μου δεν έχει κάποια σταθερά, ώστε να παίζει κάθε ματς το ίδιο όπως η Κροατία και η Ελλάδα. Δεν έχουμε την ίδια ποιότητα και γι’ αυτό τον λόγο κάθε ματς είναι κάτι καινούργιο. Ξεκινάμε από την αρχή γιατί δεν ξέρουμε ποιος παίκτης θα είναι στη μέρα του και πως θα κατανείμουμε τους ρόλους στη διάρκεια του αγώνα».

Όσο για τον αν στο μυαλό των Σλοβένων είναι πλέον η πρώτη θέση, ο Ζντοβτς ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θέλω να φανώ… προκλητικός ότι πάμε για την πρωτιά αλλά μαθηματικά έχουμε ελπίδες και αν τα καταφέρουμε θα είναι καλοδεχούμενο. Ξέρουμε που πατάμε…»

Από τους Σλοβένους είναι γνωστό πως λείπει ο παίκτης ηγέτης, ωστόσο όταν ο Ζντόβτς ρωτήθηκε αν θα διάλεγε έναν παίκτης από την Εθνική Ελλάδας απάντησε: «Θα ήθελα να είχα πολλούς παίκτες από την Ελλάδα στην ομάδα μου αλλά είμαι χαρούμενος με αυτούς που έχω. Παλεύω με αυτούς και είμαι ευχαριστημένος. Ξέρουμε για να… χτυπήσουμε το παιχνίδι θα πρέπει να παίξουμε καλά για περισσότερο από 10-15 λεπτά.Aυτό είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς. Οι παίκτες μου πρέπει να έχουν κίνητρο που θα παίξουν απέναντι στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Θα δούμε…».

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ