EUROBASKET

Ζήσης: "Το μειονέκτημα γίνεται πλεονέκτημα"

Ζήσης: "Το μειονέκτημα γίνεται πλεονέκτημα"
INTIME SPORTS

Ο Ζήσης τόνισε πως πλέον η Εθνική έχει το πλεονέκτημα στο θέμα ξεκούρασης ενόψει των "8", σχολίασε πως υπήρχε νευρικότητα στο πρώτο μέρος και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί η νίκη επί του Βελγίου.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Ελλάδα - Βέλγιο , με την Εθνική μας να κερδίζει και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά, ο αρχηγός Νίκος Ζήσης μίλησε τόσο για την επικράτηση στην φάση των "16", όσο και για τη συνέχεια της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Για το παιχνίδι: "Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα για εμάς. Πέμπτη βράδυ το ματς με την Ολλανδία, ταξίδι την Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι νοκ-άουτ αγώνας με το Βέλγιο. Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το παιχνίδι, σίγουρα είχαμε κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας για το νοκ-άουτ παιχνίδι, επειδή τις προηγούμενες φορές δεν τα είχαμε καταφέρει".

Για τη πρώτη νίκη σε νοκ-άουτ ματς μετά από χρόνια: "Είχαμε όντως χρόνια να κερδίσουμε ένα νοκ-άουτ ματς και δεν θα πρέπει να υποτιμούμε την καλή δουλειά που κάναμε κόντρα στο Βέλγιο. Ήμασταν κάπως νευρικοί στο ξεκίνημα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε σωστά αυτά που ακριβώς θέλαμε και χτίσαμε την διαφορά στο σκορ. Κάναμε κάποιες αλλαγές που έφεραν αποτέλεσμα. Το Βέλγιο είναι μία μαχητική και επικίνδυνη ομάδα, αλλά που τη στιγμή που παίξαμε όπως θέλαμε, από τη στιγμή που παίξαμε συγκεντρωμένα, έχοντας όλοι μας τεράστια διάθεση να πάρουμε τη νίκη, ήταν πλέον μοιραίο στο να φτάσουμε τη νίκη".

Για το ματς στα προημιτελικά: " Καταρχάς, δεν ξέρουμε ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε στους "8", οπότε μη προτρέχουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ τυχεροί γιατί το μειονέκτημα, πλέον, γίνεται πλεονέκτημα για εμάς. Έχουμε μία έξτρα μέρα ξεκούρασης για το προημιτελικό ματς. Έχουμε περισσότερο χρόνο ώστε να ξεκουραστούμε, αλλά και να προπονηθούμε και να προετοιμαστούμε καλά και σωστά, για το ματς της Τρίτης".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ